"Mobbeshowet"

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

Selve tittelen gir oss en klump i magen. Du leste riktig, vi som går sang, scene, studio på Haugetun fhs spiller denne forestillingen for skolebarn i nærområdet. Desireè Ulvestad-Grandahl har skrevet manus og hatt regien.
Vi hadde premiere på onsdag, og spiller frem til lørdag hvor det er foreldredag på skolen. Det er ca. 500 skolebarn som får se, foruten ca. 300 publikummere som kommer på foreldredagen. 

Klassen har jobbet noen uker med prosjektet, og nå får vi testet hvordan det fungerer på scenen. Noen av oss har erfaring med teater, mens for andre er det en ny opplevelse. En ting er sikkert, vi må jobbe med oss selv på mange måter. Gå inn i roller vi ikke ønsker å identifisere oss med, gå ut av komfortsonen, kjenne på nerver, jobbe med samspillet på scenen, takle ulike publikum og storkose oss med det! Utrolig hyggelig å møte skolebarn som ønsker å vise sin støtte, ja vi har ikke skrevet autografer, men fått gleden av å få mange klemmer.

Forestillingen har «jobbet i oss» og vi merker at den treffer både magen og hjertet. Den er både morsom, sår og tankevekkende.
Etter en av forestillingene i dag kommer lærere og sier: «Dette er kjempeviktig, og dere setter et fint fokus på temaet – vi har mange ting å ta med oss inn i klasserommet når vi nå videre jobber med temaet mobbing» 

Vi som klasse har utviklet oss mye gjennom dette prosjektet, og vi opplever dette som en viktig forestilling å vise. 

Takk til Desireè som skrev den til oss. 

Del på