SSS på turné

Tekst: Berit Kopperud Grønli

- Oppdatert

SSS har nå pakket ut av bussen og ryddet alt utstyret på plass. 

Etter en periode med mye fokus på repertoar, øving, konsertregi og samspill, så skulle vi få reise på turne og teste låtene på ulikt publikum. Samspillet med bandet gav oss et kikk, og forventningene var store til konsertene vi skulle ha. Må også innrømme at nervene lå litt utenpå, hvordan kommer dette til å bli mottatt? 

Vi skulle ha konserter på videregående skoler og folkehøyskoler, og ønsket virkelig å få gi dem en fin opplevelse. Låtene hentet vi fra våre skattekister, og vi hadde jobbet mye med å gjøre de til våre. Det var spennende å arrangere sangene, og mye læring i å «fargelegge» låtene med ulike stemmer. 

Rigging av PA var en ny erfaring for de fleste av oss, og vi lærte hvordan det hele henger sammen og hva som skal til for at det blir god lyd. 

De beste erfaringene - hva lærte vi?

- Nyte øyeblikket og kose oss på scenen

- Takle nerver

- Formidle budskapet i sangen

- Kontakt og respons fra publikum

- Musikkglede

- Være tålmodig

- Viktig å samarbeide 

- Støtte hverandre

- Ta imot respons 

- Raushet for hverandre 

- Livet på turné, buss, holde tider, lite søvn, prestere under press

Vi sitter igjen med mange gode minner, og overveldende respons som gav oss enorm energi og lyst til å fortsette med musikk. Få ting kan måle seg med opplevelsen av at man når inn til publikum, samspill som fungerer fra scene og følelse av å «flyte» med musikken.

Det var noen dager i en turneboble – og vi nøt det!

Følg SSS på Spotify her!

Del på