Musikklinja på turné våren 2020

Tekst: Berit Kopperud Grønli

- Oppdatert

Turneen har vært en helt syk opplevelse. Fra alt vi gjorde uka før til dagen vi var ferdig. Vi begynte med å velge sanger vi likte og delte inn hvem som skulle synge på de forskjellige. Så var det pugging av tekster og legge på stemmer så det ble flerstemt. Det var en gøy men slitsom prosess, det er mye jobb men, det er så deilig å være tekstfri og trygg på stemmen. 

Dagen kom da vi skulle møte bandet, rigge opp for første gang og ha vår første konsert. Det var spennende å se hvem som skulle være med på turne og høre bandet spille for førstegang. Vi visste det kom til å bli bra å slippe å synge til karaoke og ha bandet med oss, men så bra tror jeg ingen hadde forventet. Det gikk fint på øvingen og konserten. Bandet var en super gjeng som vi fort ble kjent med og trygge på.

Dagen etter var vi tidlig av gårde, vi plukket opp bandet i Drammen og kom oss til første konsertlokalet. Opprigg og nedrigg gikk fort til tross for at vi bare hadde gjort det en gang før. 

Det var god stemning hele veien, vi hjalp, var gode med hverandre og hadde det veldig gøy sammen. Buss turene mellom og etter konsertene var stemningsfulle, alle sang av full hals og tullet. Å være på turne var lærerikt, spennende og litt utfordrende. Det er mye inntrykk av å være nervøs, spent og ha det gøy. Så det var godt å å legge seg og sammle opp energi til dagen etter. 

Turneen gikk veldig fort, vi kunne gjerne hatt en ekstra dag. Men samtidig var det godt å komme hjem.

Klassen kom enda tettere sammen av å være to døgn med hverandre. Vi lærte å kjenne hverandre bedre som personer. Det er en fin gjeng å reise på tur med, der alle gir litt av seg selv på forskjellige måter. 

Berit, Leif og Marco var gode å ha med. Berit som alles mamma, passet på at alle hadde det fint både før, mellom og etter konsertene. Leif passet på at alle var rutinerte til sine oppgaver, han minnet oss på å ha det gøy og smile masse. Leif er en tålmodig mann som hjalp oss igjennom opprigg og nedrigg. Så har vi marco, tidenes arbeidsmann. Han klager aldri, strekker alltid ut en hånd uten å nøle hvis vi trenger han. 

Vi i SSS sitter alle igjen med ein god følelse etter turneen, og vi kunne gjerne gjort det igjen.

 

"Timber" med SSS Haugetun

Del på