Tilbakeblikk på første musikksemester

Tekst: Berit Kopperud Grønli

- Oppdatert

Dette har vært et spennende semester for klassen. Vi har jobbet mye med repertoar til turné som vi håper å gjennomføre etter jul. Vi merker at vi har utviklet oss musikalsk sett, og står bedre sammen som gruppe. 

Studioinnspillinger har vi fått god mulighet til, og fint å få god veiledning der. Vi blir produsert og lærer oss å lytte og jobbe fram særtrekk hos den enkelte. Spørsmål vi ofte stiller oss er; «hva vil jeg med denne låten, og hvordan få det fram»? Dette opplever vi veldig nyttig, og det får oss til å kjenne at vår måte å løse en låt på viktig. Flere av oss har fått spille inn egne låter. Veldig lærerikt å jobbe frem en låt fra ide til innspilling, og ut på nettet.  Det har vært en spennende og lærerik prosess, og veldig gøy. 

Musikkvideo-innspilling var prosjektet mange av oss var veldig spente på. Få hadde vært med på noe liknende, og tankene surret på hvordan dette skulle bli. Låten «Hotel Walls» var den vi hadde lyst til å bruke. Etter øving og arrangering, gikk vi i studio for innspilling, for så å bli produsert av erfarne produsenter. Scenene skulle spilles ute og inne, og vi jaktet på dager med riktig lys for å fange den stemningen vi ønsket. Spenningen var stor da vi fikk se resultatet, men vi satt igjen med skikkelig godfølelse – dette likte vi, og det ble slik vi håpet på. Se musikkvideoen under!

Huskonserter har det også vært mulighet for dette semesteret. Vi er heldige som har publikum på huset, så selv om begrensningene har vært der i forhold til publikum utenfor, så har vi hatt mange fine konsertopplevelser her. 

Vi gleder oss til en innholdsrik vår!

Del på