Låtskriving – fra idè til utgivelse

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Vi var så heldige å få besøk av dyktige Svein Gundersen. Han er musiker, låtskriver, komponist og plateprodusent. Han har produsert musikk for mange store artister, og skrevet musikk til blant annet Olsenbanden filmene, Jungelboken osv. og har også mottatt Spellemannsprisen for sitt arbeid.  

Svein har jobbet med låtskriving i mange år, og han gav av sin kunnskap om hvordan vi kunne tenke rundt det og skriv en sang. Han gav oss mange gode tips om låtskriving og om hvordan vi kunne bygge opp låter på forskjellige måter. 

Vi ble delt inn i 2 grupper og vi skulle begynne å tenke tema på låta vi skulle skrive. De fleste av oss er vant til å skrive sanger alene, men vi merka fort at det å skrive sammen funket veldig bra. Det var også spennende å teste låtene mot hverandre, få innspill og nye ideer av de andre i klassen.

Når vi hadde skrevet ferdig tekst og lagt melodi fikk vi igjen besøk av Svein Gundersen. Han hørte låtene og gav oss gode tilbakemeldinger. 

Så kom dagen der vi skulle spille inn. Vi fikk besøk av dyktige musikere Eivind Ystrøm, og Ole Petter Hansen Chylie. De kom med innspill, og gjorde låtene utrolig kule. Gøy å se hvordan låtene fikk utvikle seg, og det var som om sangene fikk muskler gjennom denne prosessen.  Det var veldig kult å spille inn en låt som vi hadde lagd selv, og som vi er stolte av. Spennende å gå veien helt ut til utgivelse. Dette gav mestringsfølelse og inspirasjon til å jobbe videre med låtskriving.

Del på