SSS musikkvideo-produksjon

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Halla, jeg heter Anne, og er en del av den fantastiske SSS klassen. Jeg skal fortelle hvordan det var å lage musikkvideo sammen med mine klassevenner, våre fantastiske lærere og vår utrolig flinke video produsent Marko.
Det startet med å velge sang. Vi hadde 5 sanger vi skulle velge mellom, og vi bestemte oss for «I
don´t care» av Ed Sheeran og Justin Bieber.
Så jobbet vi videre med å arrangere låten, fordele soloer, hvem som skulle synge sammen, og hvordan få sangen til å bli vår egen?
Neste på planen var innspillingen av sangen i studio. Leif, som er studio læreren vår, var veldig flink til å produsere oss. Vi spilte inn en og en stemme, deretter spilte vi inn duettene sammen, så la vi stemmer og soloer. En lærerik prosess der vi hørte låten vokse fram. Alle var veldig spente på hvordan sangen kom til å bli og hvordan Leif mikset den. Vi ble kjempefornøyd.
Så var det tid for å bestemme hvordan musikkvideoen skulle være. Hva skulle skje, hvordan bygge den opp og i hvilket miljø skulle vi spille inn? Hvordan tenker produsenten når han skal filme og hva er teknikken for at det skal virke troverdig? En spennende prosess, og Philip var en god veileder og produsent. Gøy å lære noe om hvordan men kan tenke rundt det å lage en musikkvideo.
Innspillingen var det mest nervepirrende, men også det morsomste. Hele produksjonen var morsom, alle gav alt og alle skinte på sin egen måte. Det var uten tvil rart å se seg selv på video, men utrolig gøy, og vi ble mer kjent med hverandre under filmingen av musikkvideoen. Alle hadde så gode innspill på hvordan vi skulle gjøre videoen bedre. Vi lærte hvordan vi jobber sammen, og vi lærte at samarbeid er veldig viktig for å få det beste ut av arbeidet.
Vi ga alt og koste oss mens vi jobbet. Hele produksjonen var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Det hadde aldri blitt så bra hadde det ikke vært for Leif, Philip, Berit og alle i SSS klassen 19/20! Latteren var der under hele produksjonen, og støtten var der under hele produksjonen.
Konseptet var veldig morsomt, veldig karakteristisk og veldig oss. Og gleden og latteren var så genuin. Det å lage musikkvideo med gode venner er absolutt å anbefale, men jeg tror at om du gjør det på Haugetun Folkehøyskole så er det hakket bedre. Så jeg vil anbefale Haugetun Folkehøyskole, og om du er veldig interessert i musikk, så er Sang, Scene, Studio perfekt for deg.

Folkehøyskole er en opplevelse du sent vil glemme!

Del på