Tilbake på musikklinja

Tekst: Berit Kopperud Grønli

- Oppdatert

Etter 8 måneder er Anniken og Isabelle tilbake på Haugetun, der de la grunnlaget for hvor de har endt opp nå. Begge som musikere, men på helt forskjellige områder.

Fra Anniken: 

Jeg har alltid drømt om LIPA (Liverpool Institute of Performing Arts, Paul McCartney-skolen) og begynte på Haugetun for å ta et friår før jeg skulle satse på musikkutdanning for fullt. I løpet av året la jeg et godt grunnlag med musikkinnspillinger og låtskriving som gjorde meg godt forberedt til opptaksprøven.

På Haugetun fikk jeg pusterommet jeg trengte mellom musikklinja på videregående og Songwriting & Performance-linja på LIPA. SSS lot meg gjøre musikk på mine premisser, samtidig som jeg fikk utfordret meg masse musikalsk. Dette gjorde at jeg følte meg mye mer klar for Liverpool når den tid kom.

Fra Isabelle:

Jeg startet på Haugetun med mål om å bruke ett år dedikert til musikken før jeg skulle studere noe helt annet. En dag kom jeg over musikkterapi som utdanning og fremtidsplanene forandret seg brått. Gjennom støtte fra medelever og ikke minst lærere klarte jeg både å lære meg musikkteori og låtskriving og innspilling for å forberede meg til opptaksprøven til studiet.

Jeg bor nå i Bergen og studerer musikkterapi og stortrives med det. Det er den perfekte kombinasjonen av å være musiker og terapeut, der jeg både kan utøve min egen musikk og hjelpe andre gjennom musikken.

Vi er begge superglad for at vi valgte Haugetun og alle mulighetene vi fikk i løpet av dette året. Vi ville nok ikke vært der vi er i dag uten det!

 

Del på