PULS på tur til Spania

Tekst: Stig Nygaard

- Oppdatert

Hei til alle hjemme!

Onsdag (09.10.19) sto en herlig elevgruppe pakket og klare for en uke på Costa del sol, nærmere bestemt Torremolinos en liten by i utkanten av Malaga. Planen var å bli litt sterkere, litt smartere, veldig brune og strålende fornøyde. Stig (læreren) hadde satt av uka til å lære skadeforebyggende trening. Dette ble dedikert til morgenøktene, der vi gikk gjennom skulder, kne og ankel. Her fikk elevene lære om de hyppigste idrettsskadene og testet ut øvelser for å forebygge disse skadene.

De første ettermiddagene gikk tiden til å spille paddleboard med instruktører. Med gebrokkent «aahh perfect» og «to the ball» i bakgrunnen satt fler av PULS-elvene inn noen grådige smasher på motstanderne. Andre aktiviteter vi brukte tiden på var mesternes mester, der Lise gikk til top sammen med tre gutter fra fotballklassen som også var med på tur.

Videre dro elevene en av dagene inn til Malaga for å se på byen, drive litt shopping og spise lokalmat. Her kunne vi se fantastisk arkitektur eller innsiden av kjøpesentre, alt etter interesse. Byvanding i Malaga ble kronet av med fotballkamp der Malaga ble slått 2-1 av Cádiz foran 20 000 tilskuere.

Allikevel var høydepunktet på turen for mange av elevene turen til Gibraltar, her dro vi på en guidet tur opp til det eneste fjellet på stedet. Der fikk vi sett tunneler brukt som sykehus fra andre verdenskrig, kanoner fra den britiske overtagelsen og strålende utsikt over Gibraltarstredet. Vi hadde også en visitt til lokalkjendisene på halvøya; bøllete apekatter! Disse hoppet fra elev til elev og spiste peanøtter fra guidene. Snapchat kameraene gikk varmt i apekattland mens vi kjørte fullstappet minibusser oppover fjellkantene i Gibraltar.

I tillegg til alt dette har PULS klassen nytt mange minutter ved bassengkanten, trent på treningssenter og være på orientering i byen. Det har vært mange smil, fine måltider og veldig mye latter. Som lærer er jeg veldig takknemlig for den fantastiske klassen vi har laget sammen! Jeg har verdens beste jobb!! Takk for turen, jeg gleder meg allerede til neste.

Del på