Puls første halvår

Tekst: Stig Nygaard

- Oppdatert

Puls er en linje med fokus på trening og ernæring. Så langt dette året har vi lært mye om disse temaene.

Aktivitetene har variert fra kroppsvektstrening i gymsalen til egentrening på SATS, og teori om helse i amfi både fysisk og mentalt. Hvordan man skal lage et solid treningsopplegg og ikke minst gjennomføre den er også en viktig del av læringen. Elevene har også vært innom Crossfit Fredrikstad og deltatt i noen gode økter der. En PT i Sarpsborg har holdt flere styrkekurs for PULS i løpet av høsten, der teknikk var i fokus, og elevene fikk lært hvor viktig god teknikk er for treningen.

Livet på Puls

Det er ikke alt som er like morsomt for de sterke puls-elevene og FS-elevene på Puls, men trampolineparken i Sarpsborg var et kapittel for seg selv. Tidligere i desember hadde Puls og FS avslutning på Svev Trampolinepark. Puls og FS ankom parken tidlig fredag morgen og følte seg som barn igjen i det de kom inn. Alle startet med å utforske stedet og dens forskjellige fasiliteter. En av fasilitetene var Battle Beam. Battle Beam er der hvor to møtes på midten av en bom, den ene skal forsøke å slå ut motstanderen ved hjelp av en pute. Taperen faller ned i et hav av puter og forhåpentligvis ikke på noen mennesker. Mange av puls-elevene prøvde hardt, men feilet på grunn av balansen, noen kom seg ikke til i midten engang. Så der har de noe å jobbe med i 2020...!

Så var det mye hopp og sprett på de forskjellige trampolinene, der flere hoppet seg slitne og trøtte. På et par av trampolinene kunne man hoppe opp på vegger og ned igjen slik som Spiderman, men bommet man, smalt man inn i veggen, noe som gjorde fryktelig vondt. En annen fasilitet som mange likte var Whipe Out. En attraksjon der 8 stykker står i sirkel og må hoppe over en spinnende pinne som snurrer på midten. Hopper man ikke høyt nok blir man slått ut, der den siste som står vinner. En artig attraksjon mange likte godt men kanskje ikke for de som fikk den spinnende pinnen rett inn i seg.

I løpet av timen holdt stedet en konkurranse for Puls elevene, der den første som fant en gjemt lapp i parken skulle få en gratis slush. Anette stakk av med seieren! Vi toppet det hele med pizza og saft i kantina. Det hele var som en god treningsøkt og en utrolig kul opplevelse for elevene på Puls og FS. Takk til Svev Trampoline Park og Stig som fikset dette for elevene.

Vi sees i 2020

2019 har vært et lærerikt og spennende år for PULS og FS. Ikke bare har elevene lært mye om trening og helse, men de har også fått venner for livet. Elevene har gått gjennom mye sammen og de har blitt sterkere sammen.

Målet for 2020 er å bli enda bedre kjent, lære enda mer og ikke minst forberede en fantastisk tur til New York og Florida. Nå tar PULS og FS juleferie med å trekke nisseluen over håret og ser fram til all den gode julematen de skal stappe i seg de neste tre ukene. De avslutter også med et smil om munnen i håp om at 2020 blir like bra, om ikke bedre.

Del på