Oppstarten i Puls

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Da er ett nytt skoleår i gang, og en fantastisk gjeng Pulsere har allerede vist masse positiv energi og glede under mange ulike treningsøkter. Ønsket om å komme i gang med treninga var stort, noe som resulterte at vi kickstartet året med en treningsøkt allerede første skoledag. De første ukene har vi fokusert mye på å kartlegge den enkeltes mål for året, gjennomføre fysiske tester i styrke og utholdenhet, samt lade opp til vår trenings camp i Portugal. Målsetting og fysiske tester gir oss ett fint utgangspunkt til å bygge opp den enkeltes treningsplan. Høsten gir noen fine dager for utetrening og med dekk og battleropes har vi fått gjennomført noen morsomme Bootcamp treninger ute i sola og den tradisjonelle Puls økten : Back to basic inne når været ble bedre. Rett før høstferien var vi også så heldige å få en veldig sprek gjeng med oss fra Karibien, som viste styrke og hang med på tre runder syrefest med Back to Basic i gymsalen.
Trening, kosthold og helse henger sammen og vi startet vår del av helsefag og kosthold med å snakke om celler, hjernen, sentralnervesystemet og fordøyelsen. Det er viktig å ha en grunnforståelse for hvordan kroppen fungerer, hvordan kroppen reagerer når ting ikke fungerer og hvordan vi kan forhindre dette.
Vi har også hatt besøk av skolens fysioterapeut kontakt, som snakket om hvordan vi kan forhindre skader og hva vi skal gjøre dersom skader oppstår. Dette skoleåret var også første gang Puls reiste på treningscamp sammen med fotball og FUS til Portugal. Dette ble en helt fantastisk uke i den lille kystbyen Ericeria. Vi bodde på Lapoints surfecamp og hadde både Yoga og surfing som en del av treningsprogrammet. Lapoint har en fantastisk flott ute gym, der vi gjennomførte crosstrening med utsikt ned til stranden og opp i fjellene. Det ble noen aktive dager, med to treningsøkter per dag, middager ute, mesternes mester på stranden, bakkeløp, strandrydding, surfing, yoga, crosstrening, beach trening og tur til
Lisboa.
Vel hjemme ventet planlegging av LT før alle dro hjem for å hvile seg litt i høstferien

Del på