Høy puls på oppløpssiden

Tekst: Maren Pallotta

- Oppdatert

Vi nærmer oss innspurten på Haugetunåret for årets Pulsklasse og treningsmotivasjonen er fremdeles på topp. Dette siste halvåret har vært preget av mange ulike aktiviteter, med alt fra PT-rettede treningsprogrammer på Sats til trening på Crossfit Sarpsborg. 

Jonas Jonassen er daglig leder på Crossfit  Sarpsborg og er 1 av 5 i Norge som er Crossfit Level 3 trener.

Vi er veldig heldige som har Jonas som fast instruktør som gir oss innføring i Crossfit og løfteteknikk. Jonas er flink og har lang erfaring!

Treningen på Puls er variert og er lagt opp til å passe for både de som er godt trent og de som ønsker å komme i gang med trening. Det har vært en utrolig utvikling gjennom året, og det er gøy at de fleste nå har klare mål for treningen og har laget sin egen periodeplan og detaljplan.

Hvor vi ligger i løypa fikk vi bevist da elevene tok utfordringen om å gjennomføre programmet fra bootcampen ”Norges tøffeste” hvor alle gjennomførte til tiden og med fantastisk innsats.

Vi har hatt noen fine vårturer dette semesteret og særlig hadde vi en fantastisk tretopphyttetur der vi sov oppe i trærne og kunne nyte å våkne opp med utsikt utover Oslofjorden. Våren kommer heldigvis tidlig til Fredrikstad og dette gir mange gode muligheter til å trene ute og gå på tur. 

Vi har hatt noen fine dager ute i sola og fikk også nyte utsikten mot Færder fyr i solnedgang på Onsøyknipen.

Dette siste semesteret har fokuset også vært å bli kjent med kropp og helse og snakke om ernæring knyttet til økt fysisk aktivitet. Hva skal du spise før og etter trening? Hvordan vet du at du har fått i deg nok væske? Dette er kunnskap som er viktig, ikke mist med tanke på restitusjon.

Da utholdenhetstrening har hatt noe mer fokus dette semesteret har vi også hatt Knut Egil, som har lang erfaring i forhold til utholdenhet og testing av O2-opptak og trening til å gi oss en innføring i dette. Elevene har lært om løpeteknikk og intervalltrening som et ledd i dette.

Da er vi inne i våre siste hektiske uker med mye morro på Haugetun og vi gleder oss til innspurten og gleder oss stort til å møte nye motiverte elever etter sommeren☺

 

 

 

 

Del på