Reisebrev Santorini 1

Tekst: Elev Haugetun

- Oppdatert

En gjeng med 18 spente ungdommer møtte opp på Gardemoen tirsdag, klare for avreise til Hellas. Vi ankom Athen sent på kvelden før vi neste morgen skulle begi oss ut på en 8,5 timer lang båttur til vår første destinasjon; Santorini. Etter å ha vært innom en rekke øyer i Middelhavet var det endelig klart for at vi kunne ta avskjed med en litt for lang, men hyggelig båttur. Vår første kveld i Santorini besto av å bli kjent med byen og få spist mat på flere av øyas mange fine restauranter.

Dag to på Santorini skulle egentlig tilbringes på stranda, men planene ble raskt endret til å heller utforske byen da været ikke var helt på vår side den dagen. Byen Fira hadde uendelig mye å by på, både når det gjaldt butikker og gresk kultur og arkitektur. De hvite husene og de trange gatene hadde en spesiell sjarm over seg, og det var akkurat like fint, om ikke finere enn det man hadde sett for seg. Etter flere timer i byen med både shopping, utforskning og god mat var det klart for en kveldstur til den mye omtalte byen Oia. Formålet med turen dit var å utforske de flotte gatene, samt å få sett verdens fineste solnedgang som vi hadde hørt så mye om. Vi hadde ikke så store forventninger til solnedgangen, da vi var rimelig sikre på at vi ikke fikk oppleve det som følge av en relativt overskyet himmel. Til tross for det koste vi oss mye i Oia, og ventet til solen skulle gå ned uten hell. 

Den tredje og siste dagen sto for tur i Santorini, og endelig var været på vår side slik at vi kunne ta turen ned til stranden. Etter å ha kjempet til seg en plass på bussen var vi nå klare for å tilbringe noen timer på stranden Perissa med soling, bading og strandvolleyball. Vårt siste opplegg for tiden i Santorini var å ta del i påskefeiringen på øya da de hadde påsken en uke etter oss slik at vi var der på langfredag. De som bor på øya hadde brukt måneder på å forberede den store feiringen med å ordne lys som skulle tennes over hele landsbyen Pyrgos. Før feiringen ble vi guidet rundt og fikk blant annet tatt turen innom kirken og når solen hadde gått ned og mørket kom frem, ble lysene tent. Det var en utrolig spesiell opplevelse av feiring som man kun får oppleve på akkurat den plassen! 

Del på