Cordoba

Tekst: Elev Haugetun

- Oppdatert

I dag våknet 20 spente elever for dagen til Cordoba. Etter 2 timer med buss ankom vi Cordoba. Planen var å besøke torturmuseet før omvisning i Moskékatedralen, men det var stengt. Dermed ble det litt shopping før omvisning i Moskékatedralen.

Inne i Moskékatedralen så vi arabiske trekk i arkitekturen, grunnet rivaliseringen mellom maurerne (muslimske arabere) og de kristne spanjolene. Det var også forskjellige skulpturer og bilder som viste sider ved den kristne historien. Blant annet så vi at Jesus bar korset og en annen skulptur som viste at han hang på korset. Vi fikk tid til å gå rundt inne i Moskékatedralen og se alt som var der inne, før vi gikk ut. 

Etter Moskékatedralen fikk vi fri til å gå rundt om i byen for å å shoppe og spise mat. Her fikk vi fine kulturopplevelser og masse minner. Deretter tok vi bussen hjem fra Cordoba kl 17 og ankom hotellet rundt kl 19. Noen gikk til butikken like ved skolen for å kjøpe middag, mens andre dro på restaurant. 

Etter en lang dag gikk 20 slitne elever til sengs for å lade opp batteriene til Apene i den engelske kolonien Gibraltar. 

Del på