Mer om Middelhavet

En dag på Middelhavet

0750: Frokost

0830: Morgensamling

0850: Undervisning

1130: Lunsj

1200: Undervisning

1515: Middag

1600: Fritid

Arbeidsmetoder

Arbeidsmetodene består av lærerundervisning, elevprosjekt, filmvisning, studiebesøk og ekskursjoner. De tre studieturene gir oss mulighet til å oppleve middelhavskulturen og kjenne historiens nærvær, samt å leve oss inn i det glade dagliglivet.

Spania

Første perioden fokuserer vi på Spania, landets historie, geografi, kultur, politikk og språk. I løpet av denne perioden forberedes elevene på den kommende studieturen til Málaga, Gibraltar og Granada. Spaniaperioden strekker seg fra skolestart i august til november.

I løpet av hele skoleåret undervises det i spansk og her får du mulighet til å beherske dette verdensspråket.

Italia

I november går vi inn i den italienske perioden da fokuset ligger på Italias historia, geografi, kultur, samt språk. Vi studerer spesielt mytologi og historie og forbereder oss for Romaturen gjennom prosjektarbeid som belyser den evige byens historie og kultur. Italiaperioden slutter i februar.

Hellas

Hellasperioden begynner i mars og fortsetter ut skoleåret. Vi studerer den lange og interessante historiske arven som Hellas har gitt oss. Vi fokuserer mest på antikken men gjør oss også kjent med det moderne samfunnet i Hellas. I denne perioden forbereder vi oss på studieturen som besøker Athen, samt øyloffing i kykladenes vakre verden. Vi gjør oss kjent med de greske filosofene samt får et innblikk i den gresk-ortodokse kirke.

Studieturer

Spania

Vi flyr til Malaga på solkysten og videre til vårt hotell Club Hispánico som ligger i et av Malagas fineste områder. Vårt hotell ligger i tilknytning til Malaca Instituto som er en av verdens beste språkskoler i spansk. På denne turen får man oppleve mye samtidig som vi lærer oss spansk i et internasjonalt miljø. Etter en nivåplasseringstest, deles elevene inn i internasjonale klasser og får undervisning av flere engasjerte og kunnskapsrike spanske lærere. Elevene gjennomgår et 20 timers intensivkurs i spansk tilpasset sitt nivå og får et kursbevis.

I løpet av turen besøker vi Picassos fødeby Malaga. Der opplever vi den mauriske festningen La Alcazaba, det romerske amfiteateret, den store katedralen og naturligvis Picassomuseet! Malaga har utrolig mye å tilby både kulturelt og kommersielt!

Ikke langt fra Malaga ligger Gibraltar, en høy klippe som siden 1713 har tilhørt Storbritannia. Der kan vi oppleve en blanding av engelsk og spansk kultur, spise “fish and chips”, besøke engelske butikker, se på krigsmonument og dryppstensgrotter. Noe vi ikke må gå glipp av, er de berømte apene oppe i klippene. Berberapene er den eneste apen som finnes i Europa i vill tilstand.

Reisen har halvpensjon.

Italia

Denne turen tar oss til Roma, en av Europas eldste byer som ble grunnlagt for mer enn 2.700 siden. Byens åpne atmosfære og de uttallige severdighetene gjør den uimotståelig. Allerede første dagen spaserer vi til Trevi-fontenen og ser på folkelivet der. Andre dagen står Vatikanet og Peterskirken på programmet. Vatikanet er verdens minste stat med sine 0,44 kvadratkilometer og 820 innbyggere. Vatikanet har siden 1984 tilhørt Unescos verdensarv. I følge tradisjonen ble apostelen Paulus begravd her og Peterskirken ble bygd over hans grav på 1600-tallet. Vi besøker kirken og en del av statens andre severdigheter som Det sixtinske kapell og Vatikanmuseet. Vi passer også på å få med oss Sveitsergarden som er Vatikanets politimakt. Om ettermiddagen er det tid til å utforske byen på egenhånd.

Neste dag spaserer vi til Pantheon Tempelet og Spansketrappen der vi opplever folkevrimmelen i denne fantastiske byen. Den eksklusive handlegaten Via Condotti ligger ved Spansketrappen med flere berømte motehus.

Dagen etter opplever vi Romas største amfiteater, Colosseum. Det ble bygd på 70-tallet e.Kr og kunne ta 55000 tilskuere. Her ble det arrangert gladiatorkamper og kamper mellom ville dyr. Til tross for at Colosseum er delvis ødelagt, er det fortsatt et majestetisk byggverk. Fra Colosseum går vi til Forum Romanum hvor romerikets maktsentrum lå. Etterpå spiser vi på det fargerike torget Campo di Fiori. Resten av dagen har man til egen disposisjon med fellesmiddag om kvelden.

Etter fire fantastiske dager i Roma returnerer vi til Norge og til Haugetun. Reisen har halvpensjon.

Hellas

Turen begynner med Athen der vi besøker Akropolis med Parthenon-templet og gamlebyen Plaka. Vi passer også på å gå til Areopagos som er ett par hundre meter fra Akropolis der Paulus en gang i tiden talte for athenerne. Vi fortsetter mot den gamle bydelen Plaka med alle dens morsomme restauranter og spennende butikker. På kvelden nyter vi av det smakfulle greske kjøkkenet samt av skjønn bouzouki-musikk!

Den andre dagen begynner øyloffingen der vi tar ferjen fra Pireus som skal ta oss til kykladenes perle. Den første øyen vi besøker blir kykladenes kanskje vakreste og mest spennende øy, Santorini! Vi stanser her i tre dager og nyter den dramatiske vulkanske naturen og de fortryllende solnedgangene. Santorini er så fascinerende at den ikke kan beskrives, den må oppleves! Vi bor i hovedstaden Fira, en livlig liten by bygd høyt opp på vulkankraterets kant. Øyen tilbyr både badeliv, shopping og avslapning. Vi besøker noen av øyens ortodokse eller katolske kirker og det lokale museet i Fira.

Vi forlater Santorini og setter kurs mot Paros, en av de mest populære øyene i Kykladene. En utrolig flott øy bestående av kritthvite hus med blå vindu, fantastiske strender, mange fine kirker med blå kupler og labyrinter av trange gater. Vi stopper her i tre dager og da passer vi også på å besøke Antiparos som ligger noen minutter lenger bort.

Ferjen tar oss videre til Mykonos, Europas beste ferieøy ifølge reisemagasinet Conde Nast Traveler. Mykonos er vakker, preget av sine hvite hus og flotte strender. Her smelter det enkle greske livet sammen med jet-set livet. Små, enkle hvitkalkede kirker står i kontrast til de eksklusive juvelbutikkene og det pulserende nattelivet. Neste dag besøker vi en av øyens mange vakre strender der vi nyter av sol og bad. På ettermiddagen dra vi på en båttur til den hellige øyen Delos som siden antikken var en plass tillegnet guden Apollon. Hele øyen er et eneste stort utendørsmuseum og her får ingen mennesker overnatte eller bo.

Etter tre dager på den fortryllende øyen Mykonos reiser vi tilbake til Athen for å returnere til Oslo.

Reisen har halvpensjon.