Mer om Helse, psykologi og sosialfag

Hverdagen på linja

En dag på HPS

0750: Frokost

0830: Morgensamling

0850: Undervisning

1130: Lønsj

1200: Undervisning

1515: Middag

Helsefag

Svangerskap og fødsel, hvordan kroppen fungerer og sykdomslære. Det siste tar lærer Maren fra Pulslinja ettersom hun er utdannet sykepleier. Vi bruker også tid på å lage god mat og klassen er kjent for sine knallgode smoothies.

Psykologi

Sosialpsykologi, personlighetspsykologi, intelligens, grupper og roller.psykiatriske lidelser, kommunikasjon, kriser og konflikter m.m. 

Ukentlige treninger

Elixia eller styrke og ballspill (kanonball, innebandy, volleyball, fotball, basket) i skolens gymsal.

Sosialfag

Barnevern, foreldre og rus, prostitusjon, overgrep, sosialhjelp, ulike funksjonshemninger, familie, ungdom og vold, kriminalomsorg, konsekvenspedagogikk, mobbing, selvtillit vs selvbilde og støttekontaktkurs.

Ekskursjoner

Vi har et spennende ekskursjonsprogram som bl.a. besøk på Barnas Stasjon, besøk av en fra barnevernstjenesten, dagsenter for funksjonshemmede, sykehjem og rusinstitusjon, senter for prostituerte i Oslo, fengselsbesøk og vi er tilstede ved en rettssak.

Aktivitetsfag

Siden mye av undervisningen retter seg mot arbeid med barn og unge, vil vi ha ulike aktiviteter og spill i klassen som kan overføres til miljøarbeid med barn og unge. Barnehagebarn besøker klassen og vi har formingsaktiviteter og leker i gymsalen med dem. Vi har flere sterke filmer som er knyttet opp til de forskjellige temaene.

 

Studieturer

Turene er en viktig del av skoleåret. Her bygger vi relasjoner internt i klassen og får møte mennesker og opplevelser som vi husker resten av livet

Medgidia og Constanta

Opplegg

Tidlig i året reiser vi til Romania på en ukes studietur. Her står opplevelsene i kø både når vi møter lokalbefolkningen i Medigia og når vi vandrer rundt i vakre Constanta.

I Medgidia er vi med på et dagsenter der barna får rene klær, mat, undervisning, lek og aktiviteter. For noen er dette det eneste ordentlige måltidet de får den dagen.
Å besøke de fattige hjemmene til barna er for mange elever det som berører mest
Noen tar hånda di nesten med en gang du kommer, og ønsker nesten ikke å slippe den når du skal dra. Men når de slipper grepet så smiler de mens de vinker og titter ned på den nye t-skjorta de har fått av en av ungdommene fra Norge.

Vi tar så turen til badebyen Constanta ved Svartehavet. Her får vi oppleve kontrastene med hotell, restaurantbesøk, shopping og strand. Vi besøker et barnehjem der vi spiser og har aktiviteter sammen med barna til felles glede.

Se bilder fra turen og skolens andre turer her.

Barcelona

Opplegg

På våren drar vi til den populære byen Barcelona. Vi ser de kjente stedene Sagrada Familia, Parc de la Ciutadelles, Museu Picasso, park Gûell, og La Rambla. Flere av stedene vil vi sykle til.
Vi opplever guidet tur med tidligere bostedsløs der vi får se litt av byens mørke bakside
Skolebesøk er stas der en blir litt kjent med noen spanske elever og ser på likheter og forskjeller mellom landene.
Vi tar del i alt det byen har å by på som stranda, shopping, god mat og en is eller tre på café. Kanskje frister det flotte akvariumet eller en tur i den fine dyrehagen også.

Se bilder fra turen og skolens andre turer her.