Mer om fotball

Hverdagen på fotballinja

En dag på fotballinja

0750: Frokost

0830: Morgensamling

0850: Undervisning/trening

1130: Lønsj

1200: Undervisning/trening

1515: Middag

1600: Fritid / egentrening

Praksis/samspill

Den beste måten å jobbe med relasjoner på banen er å spille sammen. Vi spiller mye, både 11-er, 7-er, 4-er og possesion. Dette gjøres felles i klassen, men også i nivådelte grupper om det er behov for det. I løpet av året spiller vi mange kamper der vi får praktisert det vi trener på.

Teknikk/basis

Man får aldri trent nok basisferdigheter, så vi trener mye på dette. Både gjennom pasningsøvelser, avslutningstrening, konkurranser og teknikkterping.

Styrketrening

Styrketrening skjer i hovedsak utenom fotballtimene, men vi er behjelpelige med tilrettelegging. Dersom noen er skada legges det til rette for at de kan trene styrke enten på skolens styrkerom, Elixia eller banen.

Fotballteori

Mye av den teoretiske biten skjer på banen og spesielt opp mot kamp. Her gjennomgår vi enkle prinsipp og roller på banen. Etter hver kamp gjennomgås kampen med laget hvor vi både snakker om hva som var bra og hva som kunne vært bedre. Her får også den enkelte spiller individuell tilbakemelding. Dette synes vi er den mest meningsfulle måten å drive fotballteori på. Det blir også noe klasseromteori.

Mulighet for kamp- og spilleranalyse

Vi filmer en del kamper slik at man kan se seg selv i kampsituasjon. Det er mye læring i å se både seg selv og medspillere.

Ulike kurs i samarbeid med Østfold fotballkrets

Vi samarbeider med Østfold fotballkrets i mange sammenhenger og dersom mange nok ønsker det arrangerer de både trenerkurs og dommerkurs for oss.

Nivå

Med 32 fotballgutter sier det seg selv at nivået varierer, det gjør det også fra år til år. Tidligere elever spiller både i Obos og Postnord, men også i alle de andre divisjonene nedover.

Tren med lokale klubber

Om du ønsker å trene med lokale klubber er vi behjelpelige med å knytte kontakt fra 5. til 2. divisjon. Er du god nok er både Sarpsborg 08 og FFK interessert i stortalenter fra Haugetun, så her er det bare å stå på. Det er ikke uvanlig at en haugetunelev får prøve seg i en av disse storklubbene.

Klubbesøk

Vi har gode kontakter i både FFK og Sarpsborg, så om det passer i både deres og våre planer besøker vi klubbene.

Valgfag

På Haugetun finnes det massevis av spennende valgfag. Alt fra matlaging, ishockey til brettspill og leskroken. Les mer her. 

Studieturer

Linjens turer går til Portugal, New York og Rio. Turene er viktige for det sosiale miljøet i klassen. Tur skaper fellesskap!

Treningscamp i Portugal

Opplegg

Vi starter skoleåret med en treningstur til Portugal sammen med FUS og Puls. Vi skal bo på en surfe/treningscamp som ligger bare noen minutter fra stranden i den lille byen Ericeira.

Facts:

 • Ericeira ligger ca 40 min nord for Lisboa, og er en sjarmerende fiskelandsby med koselige trange gater, milelange strender og nydelig mat.
 • Ericeira er et av Europas mest kjente surfesteder og vi skal foruten fotballtrening få flere surfeleksjoner og ha andre heftige treningsøkter på campen.
 • Campen har basseng, utendørs gym, beachvolleybane og mye mer.
 • Vi går på Champions League-kamp eller andre kamper i Lisboa. Dette avhenger selvsagt av kampprogrammet.
   

En tidlig tur i fantastiske omgivelser gir oss et godt utgangspunkt for å bli bedre kjent og sammensveiset som gruppe. Det at vi reiser med både FUS og Puls fører til at man blir kjent med halve skolen.

Gled deg til å teste formen, bølgene, varmen, maten og få nye erfaringer i solfylte Portugal!
 

Dagsprogram

Turen er en treningsleir og en vanlig dag vil se omtrent slik ut:

 • Frokost
 • Trening: Fotball
 • Lunsj, restitusjon og bading
 • Trening: Varierte treninger med alt fra surfing til bootcamp
 • Middag
 • Fritid eller arrangerte aktiviteter.

Opplevelser

Her kommer det bilder og film etterhvert.

Opplevelsestur til New York og Rio

Opplegg

Vårturen går til New York og Rio. Opplevelsene på denne turen spenner fra vandring gatelangs i verdensmetropolen New York til fotballkamp mot gatebarna i Rio – på deres hjemmebane.
Denne turen blir kontrastfylt på en spennende måte. Vi får oppleve to store turistbyer, men vil også få møte spennende mennesker som bor i skyggen av all turismen og rikdommen.
 

New York

New York er en pulserende by med liv fra morgen til kveld. Vi vandrer langs bygninger og steder vi kjenner fra både film og TV, og det er umulig å kjede seg her.

 • Empire State Building
 • Central Park
 • Frihetsgudinnen
 • Ground Zero og 9/11 Tribute center
 • Brooklyn Bridge
 • Gospelgudstjeneste
 • Hockey- eller basketkamp
   

Rio

I Brasil besøker vi Karanba, et fotballakademi for gatebarn. Det blir både treninger og kamper med disse talentfulle ungdommene. Siden Karanba er et av bistandsprosjektene til Haugetun skal vi også overrekke pengene vi har samlet inn gjennom året. Når vi er i Rio skal vi selvsagt få med oss mye av det denne byen har å by på, som for eksempel:

 • Kristusstatuen
 • Sukkertoppen
 • Favelaen Santa Marta
 • Beachfotball på Copacabana og Ipanema
 • Fotballkamp på sagnomsuste Maracana stadion

Fra Karanbas hjemmeside kan vi lese:

Karanba er et sosialt prosjekt i Rio de Janeiro, Brasil. Med fotball som virkemiddel hjelper Karanba vanskeligstilte barn og unge fra slumområdene med utdanning, utvikling og utfoldelse. Karanba samler og engasjerer mennesker i en tøff hverdag sterkt preget av kriminalitet og narkotikatrafikk.

Opplevelser

Her kommer det bilder og film etterhvert.

Fotballtur til England

Opplegg

Dersom mange nok er interessert reiser vi på en frivillig fotballtur til England. Vi får nok ikke sett alle sine favorittlag, men prøver å komme oss til de laga som har flest supportere i klassen. Som regel er Old Trafford og Anfield populære stadioner, men vi har også sett Chelsea, City, Arsenal og Aston Villa. For å få prisen så lav som mulig sikter vi oss inn på midtukekamper i Premier League eller Champions League.

Opplevelser

Her kommer det bilder og film etterhvert.