Puls

Vil du lære mer om trening, helse og ernæring er PULS linja for deg!

PULS passer både for deg som har god erfaring med trening, og deg som har lyst til å begynne å trene.
Vi jobber PT-fokusert fra dag én, og ønsker at du skal lære deg å sette smarte mål, planlegge og legge opp dine egne økter og treningsprogram.

Målet er ikke bare at du skal bli sterkere og raskere, men også at du skal få kunnskap om hvordan du kan gjøre dette på en sunn og god måte. Vi har derfor også undervisning i ernæring og helse.

Skoleåret starter med en treningscamp i sydligere strøk. Dette kan variere noe mellom Portugal, Spania eller lignende. Her får vi god sjanse til å bli kjent med klassen gjennom mange ulike treningsøkter.

Som elev på PULS får du medlemskap på Sats og kan også fritt bruke skolens styrkerom og speilsal. Treningsøktene foregår både på og utenfor skolen der ulike PT’er og instruktører vil gi deg varierte og effektive økter.

Når våren kommer og kirsebærtrærne blomster i Central Park tar vi turen til New York og Orlando. Vi tester ut de nye hotteste treningstrendene på Manhattan og drar så videre til solfylte strender i Florida. I Orlando ser vi nærmere på PT-utdannelsen og nyter trening i ett varmt klima.
 

Livet på linja

Motiverende og inspirerende

For meg var puls ikke bare en linje der man fikk trene mye, men også en linje for utvikling, både fysisk og psykisk. Å gå i en klasse som skaper så godt samhold, er motiverende og inspirerende.

Åsne, 17/18

Info og pris

Pris 121.200 kr.

Oppstart 21. august

Avslutning 14. mai

Studietur Portugal, New York, Orlando

Linja

PULS tilbyr et år med målrettet og variert trening innenfor både styrke, utholdenhet og bevegelighet. Dette er en linje for alle som er, eller har lyst til, å komme i god form. Vi jobber PT-fokusert, noe som vil si at man selv får lære å sette opp sitt eget treningsprogram, skrive mål og gjennomføre tester. Dette er en aktiv linje der stort sett hver dag med linjetimer inneholder trening. 
 
Treningen er svært variert og du får mulighet til å teste ulike former for styrketrening, hvordan du effektivt kan jobbe deg til bedre kondisjon og øke ditt bevegelsesutslag. Vi ønsker ikke bare å gi deg kunnskap om å bli raskere og sterkere, men også hvordan du kan gjøre dette på en sunn og god måte. Vi har derfor ukentlig undervisning om ernæring og helse.
 
Elevene på PULS får treningskort på Sats, som brukes både i og utenfor skoletiden. Skolen har også styrkerom og egen speilsal som kan brukes fritt.
 
Skal du søke politihøyskolen eller utdanne deg til fengselsbetjent? Tenker du deg en militær karriere eller vil du søke deg til en spesialavdeling? Vi ønsker å tilrettelegge slik at du kan ha mulighet til å klare opptakskravene. Dette året vil også gi deg innsikt i arbeidet som personlig trener.
 
I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Der er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant mer enn 30 spennende valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer, inntrykk og erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om linja her.

Lærer

Maren elsker trening og enda bedre, ho elsker å pushe andre. Hun er utdannet PT og har tatt kosthold og trening på Norges idrettshøyskole. Maren har styrke og core kurs fra Sats og er utdannet sykepleier. Gjennom sitt engasjement og kreativitet blir ingen treningsøkter kjedelige, bare veldig tøffe og effektive. 

Maren driver selv med kampsport og trener variert. Gjennom Haugetun får hun utløp for mange av interessene sine og i valgfag underviser hun i både formingsfag, treningsfag og skriving. Maren er også engasjert i skolens bærekraftsatsing. Møt vår alles kjære Maren.

Maren er ei dame som sitter inne med utrolig mye kunnskap som hun ønsker å dele med elevene. I tillegg sprer hun mye glede, er støttende og byr på seg selv. 

Aasne Rage - elev 16/17 og 17/18

Studietur

Portugal evt. Spania

Høstturen går til sydligere strøk og er en treningsleir. Reisemål kan variere litt fra år til år, men vi reiser hovedsakelig til steder der det er varmt, og mye av treningen foregår ute. Både treningsmessig og sosialt danner denne turen grunnlaget for resten av året. Formiddagsøktene har variert mellom alt fra styrke, utholdenhet, bevegelighet og surfing. Vi reiser sammen med Fotball og FUS og om ettermiddagene har vi fellestreninger, som er organisert som konkurranser og teambuilding. 

New York og Florida

Når våren kommer setter vi kursen mot verdensmetropolen New York. I løpet av noen fartsfylte og opplevelsesrike dager får vi med oss en mengde spennende opplevelser som Central Park, Brooklyn, Times Square, Empire State Building og mye mer.
Dette er byen der mulighetene er enorme til å sanse, utforske og utfolde seg, så det er bare å ta på seg gode sko og la inntrykkene strømme på. Turen byr også på treningsøkter og vi tester ut noen av Manhattans ”hotteste” treningstrender.

Etter ett par dager i New York flyr vi videre til solfylte Orlando i Florida. Gjennom dette får vi sett USAs store mangfold både når det gjelder klima, kultur og mennesker. Orlando er kjent for sine strender mange fornøyelsesparker og vi skal besøke Universal Studios og få med oss spennende utflukter på denne turen.

Turen byr også på ett besøk til Active Educations PT-skole. Her kommer norske studenter hvert år for å ta PT-utdannelsen i varmere strøk.

Les mer om linja her.

Se glimt fra skolens turer her.

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.