Middelhavet

Opplev Spania, Italia og Hellas med Haugetun Folkehøyskole. Med fokus på språk, kultur, mat og historie er det noe for enhver smak.

Øyloffing i Egeerhavet, gatelangs i Roma og spanskkurs i Andalusia. Et skoleår fylt av kultur, språk, historie, fantastisk mat og reiseopplevelser.

Skoleåret starter med en studietur til Malaga, Granada og Gibraltar inkludert et intensivkurs i spansk, men selvfølgelig også sol, andalusisk mat, flamenco og strandliv. Videre utforsker vi vakre Roma, med historie rundt hvert hjørne, fantastiske atmosfære og det italienske levesettet. Skoleåret avrundes med sol, sjø og øyloffing mellom de greske øyene Santorini, Paros, Antiparos, Mykonos og Delos.

Skoleåret tar deg med på en kulturell reise, der du sitter igjen med bedre språkkunnskaper, mer kunnskap om Middelhavslandene, gode venner og mange gode minner.

Livet på linja

En lærerik linje

Middelhavslinjen er en lærerik linje innen historie, filosofi og språk. Med dens reiser til Spania, Italia og Hellas får en se og oppleve det en lærer på skolen.

Elise, Haugetun 17/18

Info og pris

Pris 120.450 kr.

Oppstart 21. august

Avslutning 14. mai

Studietur Spania, Italia, Hellas

Linja

Undervisningen på middelhavslinjen er variert og mangfoldig. Skoleåret inndeles i tre perioder. Første perioden fokuserer vi på Spania, og kombinerer dette med en utenlandstur til Malaga. Etterhvert går vi inn i den italienske perioden. Et land spekket av historie og kultur gir mange muligheter. Perioden avsluttes med en storbytur til Roma. Skoleåret avsluttes med vår greske periode. Vi studerer den lange historiske arven som Hellas har gitt oss før vi reiser til både Athen og de greske øyer. Fagfeltet er bredt og undervisningen variert, hør bare her:

  • Vi lager smakfulle greske, italienske og spanske retter.
  • Vi lytter på musikk og ser film fra de ulike landene.
  • Vi lærer om dagens middelhavskulturer. 
  • Det undervises i spansk på to nivåer.
  • Det undervises i både historie og filosofi.
  • Gresk og romersk mytologi står også på timeplanen.
  • Tre spennende studieturer oppsummerer de tre periode på en flott måte.

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant ca 30 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om linja her.

Lærer

Hva passer vel bedre enn en greker som snakker flytende spansk på Middelhavslinja. Sakis er skolens filosof og språkentusiast. Det han ikke kan om Middelhavskulturene er det mest sannsynlig ikke vits å kunne. I tillegg til å være glad i språk og kultur elsker han god ma, noe elevene får glede av, både på linja og i valgfag. Som tidligere lifeguard er han fortsatt glad i dykking og svømming, og ikke minst undervannsfotografering. Møt vår kjære Sakis.

Sakis er fantastisk! Han er et levende leksikon. Sakis kan så mye fra de forskjellige stedene og har mye god informasjon som er kjekt å vite! På turene er han så kjent i byene og det gjør opplevelsene så mye bedre.

Katrine Solheim - elev 17/18

Studietur

Studieturer til Spania, Italia og Hellas

Tre reiser på sammenlagt ca. 4 uker utgjør høydepunktene på denne spennende linjen. En tur går til Andalusia i Sør-Spania. Her lærer vi spansk ved Spanias beste språkskole, møter flamenco, den fantastiske mauriske arkitekturen, Picassos kunst, og de smakfulle andalusiske matrettene. Vi får også med et besøk til Gibraltar der man kan oppleve engelsk kultur, shopping og de berømte apene oppe på klippen. I løpet av oppholdet tar vi også en dagstur til en av de andra store andalusiske byene som for eksempel Cordoba eller Granada.

En annen tur tar oss til Italia der man får oppleve Romas storbyliv, kultur og historie. Roma har et mangfold av severdigheter som må oppleves.

Den siste turen går til Hellas. Da besøker vi bl.a. Athen med Akropolis og gamlebyen Plaka. Turen avsluttes med en ukes øyloffing i de vakre Kykladene der vi besøker øyer som Paros, Mykonos og Santorini. Her nyter vi sol og bad, gresk mat og den herlige kulturen. Det blir mest sannsynlig også muligheter for å teste ulike vannsportsaktiviteter.

Alle turene på Middelhavet har halvpensjon.

Les mer om linja her.

Se glimt fra skolens turer her.

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.