Helse, psykologi og sosialfag

Linja for deg som er interessert i mennesker og ønsker å bety noe for andre. 

Ønsker du å bli bedre kjent med deg selv og menneskene du møter, og samtidig gi noe tilbake? Da vil dette året gi en flott ballast videre i livet. Et innholdsrikt år med alt fra trening og ernæring via psykologi til familierelasjoner og vanskeligstilte mennesker. Vi har ekskursjoner til institusjoner for funksjonshemmede, prostituerte, eldre og vanskeligstilte barn. Vi samarbeider også med en barnehage og overværer en rettssak.

Romaniaturen er et av årets høydepunkt. Vi jobber blant fattige barn, der hovedjobben er å leke og vise omsorg. Året avsluttes med tur til Barcelona, der vi opplever både det alle turistene ser, og bakgatene med fattigdom og folk som sliter.

Et år på HPS kan være et flott springbrett til videre helse- eller sosialfaglig utdanning.

Livet på linja

Lær om mennesket!

Vil du lære mer om mennesket, fysisk og psykisk helse er HPS linja for deg! I løpet av skoleåret lærte vi masse om alt fra kosthold og trening, til sykdomslære, ulike diagnoser og hvordan hjernen fungerer.

Hanne, elev

Info og pris

Pris Kr. 111 000,-

Oppstart 18.08.21

Avslutning 08.05.22

Studietur Romania og Barcelona

Linja

Et år på HPS kan være et fint år for å finne ut hva en ønsker å studere. Hvis en skal studere innen helse, psykologi eller sosialfag kan HPS være en god forberedelse.

Undervisningen på linja bygger på et verdigrunnlag som går ut på at hvert eneste menneske er interessant, viktig og verdifullt. Det gjelder elevene i klassen, og det gjelder dem man møter i løpet av skoleåret og ellers i livet.

Stikkord for linja: 

  • Hyggelig og godt miljø
  • Gode samtaler og diskusjoner rundt temaer elevene selv påvirker
  • Omsorg for menneskene rundt oss
  • Trening
  • Ekskursjoner 

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant over 35 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om linja her.

Lærer

Anne Margrethe er lærer på HPS. Hun er full av kunnskap om alle temaer og retninger på HPS-linja. Anne bryr seg om elevene og ser hver enkelt, og trenger du en å snakke med er hun der for deg.

Anne er ikke redd for å løse opp undervisningen med et spill eller en kopp kakao. Og når hun ikke er i klasserommet går tiden med til familien, menigheten og alskens fritidsaktiviteter. Møt Anne.

Morsom, omsorgsfull og smart er ord som beskriver Anne. Hun sprer liv og røre både i timene og ellers. Hun finner alltid en måte å bringe frem smil og latter på skolen, og om vi trenger noen å snakke med er hun alltid der når vi trenger dem. Et år på HPS gir deg mye ny kunnskap og erfaring, latter og tårer, og ikke minst mange nye minner og venner for livet!

Vera Halsne

Studietur

Romania

I september drar vi til Romania de vi opplever sterke møter og aktiviteter med de fattigste barna i byen Medgidia og vii besøker barnehjem i badebyen Constanta. Bading, shopping og kafébesøk blir det også tid til. Denne turen kommer tidlig i året noe som fører til at vi blir bedre kjent og sammenspleiset som klasse.

Barcelona

På våren reiser vi til den pulserende byen Barcelona der vi er med på en guidet tur med en tidligere bostedsløs. Vi opplever storbyliv, bading, shopping, kultur og historie. Vi besøker og elever på en videregående skole. Det er hyggelig å dra på tur på slutten av skoleåret også når klassen kjenner hverandre bedre.

Haugetun Folkehøyskole følger FHIs reiserestriksjoner og anbefalinger når det gjelder gjennomføring av reiser. Vi har stor fleksibilitet i det å kunne flytte høstens reiser til vårsemesteret.

Les mer om linja og turene her.

Se glimt fra skolens turer her.

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.