Fotball og styrke

Linja for deg som vil kombinere fotball med annen type trening

Skoleåret sparkes i gang med en uke i Spania med mye trening og tid til strandliv. Gjennom skoleåret har du tilgang til flotte treningsfasiliteter både på skolen og gjennom samarbeid med Elixia.

Året rundes av med en opplevelsestur med Fotball eller Puls. Puls reiser til New York og Florida, der de nyeste trender innen trening testes. Fotball sin tur går til New York og Rio, der fotball er i fokus. I Rio besøkes Karanba, et fotballprosjekt for fattige, der vi spiller kamper og deltar i deres hverdag.

Skoleåret er et godt utgangspunkt for videre utdanning og yrkesvalg innen både idrett, politi eller militærkarriere.

Info og pris

Oppstart 21. august

Avslutning 14. mai

Studietur Spania, USA, Brasil

Linja

FS er treningslinja for deg som ikke greier å velge mellom Fotball og Puls. Her får du i pose og sekk med to fotballøkter, ei styrkeøkt og ei utholdenhetsøkt i uka. På fotballinja skjer det aller meste av undervisningen med ball i beina. Enten det er tekniske øvelser, taktiske øvelser eller spill, så er ballen med. Kamper er moro, og vi spiller så mange kamper som mulig i løpet av året. Dette kan være mot folkehøyskoler, toppidrettslinjer og lokale klubber, men også turneringer i nærmiljøet.

På Puls vil du få både styrke og utholdenhetstrening. Styrketreningen varieres i stor grad, og det blir både styrkesirkel, bootcamp, crossfit, kampsport og egentrening. Mulighetene for å avslutte skoleåret som topptrent er altså gode.

Skal du søke politihøyskolen eller utdanne deg til fengselsbetjent? Tenker du deg en militær karriere eller vil du søke deg til en spesialavdeling? Vi tilrettelegger slik at du skal ha mulighet for å klare opptakskravene. Kunnskapen om trening, og ikke minst den egentreningen som gjøres dette året, er et fint grunnlag for disse studiene.

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant ca 30 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om linja her.

Lærer

Velger du FUS blir du kjent med trekløveret Maren, Eivind og Bernt. Det blir en kombinasjon av trøkk, treningsvilje og mye tull og tøys. Maren tar seg av styrkebiten, mens Maren og Bernt deler på utholdenhetstreninga også tar Bernt og Eivind fotballdelen. Disse tre gladfolka elsker jobben sin fordi de får jobbe med topp motiverte elever både på linja, i valgfag og fellesfag. Bli bedre kjent med treningslærerne Maren, Eivind og Bernt!

Studietur

Reiser til Spania, USA og Brasil

Turene er viktige for det sosiale miljøet i klassen. Tur skaper fellesskap! Fotball,BALL, FS og Puls reiser stort sett på tur sammen, men når fotball forlater USA til fordel for Brasil blir Puls igjen i USA. FS-elever velger hvilken klasse de vil være med da.

Høstturen går til Spania, og er en ren treningsleir. Vi bor godt og trener i flotte omgivelser og på flotte baner. Både treningsmessig og sosialt danner denne turen grunnlaget for resten av året. Vårturen starter i New York hvor vi opplever storbyens mange attraksjoner og prøver å få med oss en basket- eller hockeykamp. Etter fellesopplegg i NY reiser Puls til Florida, mens Fotball reiser til Rio. FS-elever velger da hvor man vil dra. 

I Rio besøker vi Karanba, et fotballprosjekt for gatebarn. Vi støtter dem med penger fra skoleprosjektet, spiller kamper mot dem og opplever litt av deres hverdag. Vi besøker også mange av Rios legendariske attraksjoner, nyter strendene og opplever den elektriske atmosfæren på fotballkamp. I Florida opplever nyter vi også flotte strender, samtidig som vi trener og får med oss noe av det Solstaten har å by på.

Dersom det er interesse for det blir det også en frivillig tur til England for å se en storkamp i Premier League.

Les mer om linja og turene her.

Se turglimt fra skolens turer her.

 

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.