Fotball

Et år med mye trening, mange kamper og flotte turer i et positivt og trygt miljø.

Ønsker du å utvikle dine fotballferdigheter kombinert med spennende reiser og nye kulturer i et sprudlende fellesskap?

En uke på treningsleir i Spania med fotball og strandliv er startskuddet for et spennende skoleår, der fotballen står i fokus. Skolen har de beste treningsfasiliteter, og samarbeider med lokale fotballklubber på alle nivåer. Er du god nok er både Sarpsborg 08 og FFK interessert i talenter fra Haugetun.

Det blir mange kamper gjennom året, før det hele rundes av med en spennende tur til New York og Rio. Vi opplever mye av det disse storbyene har å by på. I tillegg besøker vi Karanba, et fotballprosjekt for fattige, der vi spiller kamper og deltar i deres hverdag.

Etter endt skoleår sitter du igjen med langt bedre fotballferdigheter og minner for livet.

Livet på linja

Livets beste år

Fotballlinja er det morsomste året jeg har hatt i hele mitt liv. Menneskene på skolen, lærerne, omgivelsene; alt var supert. Alle lærerne vil kun det beste for deg!

Filip Haug, Oslo

Utviklende år

På fotballinja får man et skikkelig nært forhold til lagkameratene sine. Linja byr på utfordringer som vil utvikle deg som spiller. 

Baldur, fotballinja 17/18

Info og pris

Pris 124.200 kr.

Oppstart 21. august

Avslutning 14. mai

Studietur Portugal, New York, Rio

Linja

På fotballinja skjer det aller meste av undervisningen med ball i beina. Vi er på banen før lunsj fire dager i uka og torsdag etter lunsj har vi klasseundervisning uten ball. Den tiden bruker vi til løpstester, turforberedelser, fotballteori og klasserelaterte saker. Som fotballspiller er det kamper som er høydepunktet, og det er også den beste måten å bli bedre på. Vi spiller derfor så mange kamper som mulig i løpet av året. Dette kan være kamper mot folkehøyskoler, toppidrettslinjer og lokale klubber, men også turneringer i nærmiljøet.

Fotball kan også være nyttig for videre idrettstudier. Skal du søke politihøyskolen eller utdanne deg til fengselsbetjent? Tenker du deg en militær karriere eller vil du søke deg til en spesialavdeling? Vi tilrettelegger slik at du skal ha mulighet for å klare opptakskravene. Kunnskapen om trening, og ikke minst den egentreningen som gjøres dette året, er et fint grunnlag for disse studiene.

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant ca 30 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om linja her.

Lærer

På fotballinja finner vi skolens Knoll og Tott. De elsker jobben sin og storkoser seg sammen med morsomme, ivrige og motiverte fotballgutter. De er begge lærerutdanna og har tilsammen over 30 års fartstid på Haugetun. De kommer nok ikke til å slutte før de blir kasta ut heller. I tillegg til fotball underviser begge i ”Tro og liv” og en mengde valgfag. På fritida står trening, menighet og friluftsliv høyt på lista, men øverst på lista står familiene.

Vil du vite mer om disse to raringene finner du det på Eivind og Bernt.

Eivind og Bernt er de mest joviale og rettferdige trenere jeg har møtt. Begge to har masse kunnskap om fotball som vil hjelpe deg framover.

Baldur Martin Steinsson - elev 16/17 og 17/18

Studietur

Linjens turer går til Spania, New York og Rio. Turene er viktige for det sosiale miljøet i klassen. Tur skaper fellesskap!

Spania

Høstturen går til Spania, og er en ren treningsleir. Vi bor godt og trener på flotte baner. Både fotballmessig og sosialt danner denne turen grunnlaget for resten av året.

New York / Rio

Hovedturen går via New York til Rio, hvor vi opplever to fantastiske storbyer. I New York opplever vi storbyens mange attraksjoner og vi prøver også å få med oss en basket eller hockeykamp.

I Rio besøker vi Karanba, et fotballprosjekt for gatebarn. Vi støtter dem med penger fra skoleprosjektet, spiller kamper mot dem og opplever litt av deres hverdag. Vi besøker også mange av Rios legendariske attraksjoner, nyter strendene og opplever den elektriske atmosfæren på fotballkamp.

Fotballtur til England

Dersom det er interesse for det blir det også en frivillig tur til England for å se en storkamp i Premier League.

Les mer om linja og turene her.
Se turglimt fra skolens turer her.

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.