Ball - fotball og ballspill

Liker du å leke med ball? Vil du bli bedre i fotball samtidig som du trener flere andre ballidretter?

På BALL får du litt av hvert. Du blir en del av vår flotte fotballklasse pluss at du får mye trening, lek og moro med ballidretter som volleyball, golf, squash, tennis, innebandy, basketball og så videre. Her er det bare fantasien som setter grenser, og året blir fylt av fartsfylt ballspill!

En uke på treningsleir i Spania med fotball, ballspill og strandliv er startskuddet for et spennende skoleår, der det sosiale står i fokus. Året gir muligheter for å utvikle seg både innen fotball og de fleste andre ballidretter. Her kommer du i god form samtidig som du har det gøy!

På tampen av året kommer et av årets høydepunkt; tur til New York og Rio. Her opplever vi mye av det disse fantastiske storbyene har å by på. I tillegg besøker vi Karanba i Rio; et fotballprosjekt for fattige. Her spiller vi kamper og deltar i deres hverdag. Et besøk du vil huske for resten av livet ditt!

Etter endt skoleår sitter du forhåpentligvis igjen med langt bedre ballferdigheter, idrettsglede og minner for livet.

Info og pris

Oppstart 23. august

Avslutning 14. mai

Studietur Spania, New York, Rio

Linja

BALL er en kombinasjonslinje med fotballinja vår. Er du interessert i fotball og syns det er gøy å trene og spille kamper, men kanskje ikke har ambisjoner om å bli toppidrettsutøver - er dette linjen for deg!

To dager i uka er BALL med Fotball, og her skjer det aller meste av undervisningen med ball i beina. Vi spiller så mange kamper som mulig i løpet av året. Dette kan være kamper mot folkehøyskoler, toppidrettslinjer og lokale klubber, men også turneringer i nærmiljøet. BALL-gjengen er selvsagt også med på noen av disse kampene.

I tillegg til fotball bruker vi mye tid på forskjellige ballspill. Vi har flere flotte golfbaner i nærområdet vi bruker, og vi har kort vei til gode fasiliteter for squash og tennis! I skolens egen gymsal spiller vi volleyball, innebandy og basket.

I tillegg til det du lærer på linja, vil du også få med deg alt det andre skolen har å by på. Det er bl.a. timer med samtidsorientering, tro og liv, etikk, psykologi og personlig økonomi. Skolen har også spennende gjester og seminarer, og du kan velge blant ca 30 ulike valgfag. Studieturene vil vise andre kulturer og gi erfaringer du ikke vil få på en vanlig feriereise.

Les mer om BALL!

Lærer

På BALL finner vi skolens Knoll og Tott. De elsker jobben sin og storkoser seg sammen med morsomme, ivrige og motiverte elever. De er begge lærerutdanna og har tilsammen over 30 års fartstid på Haugetun. De kommer nok ikke til å slutte før de blir kasta ut heller. De er linjelærere på både BALL og Fotball, I tillegg underviser begge i ”Tro og liv” og en mengde valgfag. På fritida står trening, menighet og friluftsliv høyt på lista, men øverst på lista står familiene.

Vil du vite mer om disse to raringene finner du det på Eivind og Bernt.

Eivind og Bernt er de mest joviale og rettferdige trenere jeg har møtt. Begge to har masse kunnskap om fotball som vil hjelpe deg framover.

Baldur Martin Steinsson - elev 16/17 og 17/18

Studietur

Linjens turer går til Spania, New York og Rio. Turene er viktige for det sosiale miljøet i klassen. Tur skaper fellesskap!

Spania

Høstturen går til Spania, og er en ren treningsleir. Vi bor godt og trener på flotte baner. I tillegg til fotball er det gode muligheter for både tennis, padel og beachvolley. Både treningsmessig og sosialt danner denne turen grunnlaget for resten av året.

New York / Rio

Hovedturen går via New York til Rio, hvor vi opplever to fantastiske storbyer. I New York får vi med oss storbyens mange attraksjoner og vi prøver også å få med oss en basket eller hockeykamp.

I Rio besøker vi Karanba, et fotballprosjekt for gatebarn. Vi støtter dem med penger fra skoleprosjektet, spiller kamper mot dem og opplever litt av deres hverdag. Vi besøker også mange av Rios legendariske attraksjoner, nyter strendene og opplever den elektriske atmosfæren på fotballkamp.

Fotballtur til England

Dersom det er interesse for det blir det også en frivillig tur til England for å se en storkamp i Premier League.

Les mer om linja og turene her.
Se turglimt fra skolens turer her.

Fellesundervisning

På mandager er det stormøte for hele skolen. Her får du informasjon om uka og alt du trenger å vite.

Tirsdag er det fellesfag etter lunsj. Da er det ”Tro og liv”, ”Samtidsorientering” og ”Livsmestring”. I denne økta kommer det også gjester innimellom.

Onsdag er det sangtime eller aktivitetsøkt etter lunsj.

Lørdag er det også undervisning. Denne dagen er veldig annerledes enn de andre. Da er hele skolen sammen og temaene er svært varierte. Alle linjer har ansvar for en lørdag, i tillegg har lærere ulike lørdager som spenner fra teambuilding via trening til førstehjelp. En tredje type undervsining her er ulike gjester som har noe å melde.

Valgfag

Valgfag er en viktig del av skolehverdagen på Haugetun. 3 dager i uken har vi forskjellige valgfag. Gjennom året har du mulighet til å prøve noe nytt, bli bedre i noe, eller bare slappe av og kose deg noen timer i uka. Les om våre valgfag her.