California dreamin'

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

En inspirerende tur til verdens teknologihovedstad

Vi satte oss på flyet på Gardermoen en tirsdag formiddag, klare for å innta USA og California. Forventningene var høye og vi så fram til å finne ut av hva US of A kunne tilby oss. Med oss på tur hadde vi økonomisjef Christer som reiseleder, sjåfør og hyggelig reisefølge!
Flyturen gikk via København til San Francisco hvor vi satte oss i leiebilene og kjørte mot hotellet. Etter å ha vært mer eller mindre våkne i halvannet døgn var vi stort sett klare for litt avslapping og soving.

San Francisco

Da vi våkna neste dag skinte sola og turen gikk mot Palo Alto etter en rask frokost. Her besøkte vi Nordic Innovation House. Dette er Innovasjon Norges tilbud til nordiske entrepenører og selskaper som ønsker å lansere sine produkter eller tjenester i USA. Her lærte vi litt om det å være gründer, hva som kreves, forventes og hvor mye hard jobb som skal til for å lykke i et så stort marked som USA. Vi møtte også to engasjerte kvinner som er engasjert i et norsk selskap som utvikler en app som heter Kudos; et sosialt nettverk for barn. Sumi og Natia er et fyrverkeri av passion, gjennomføringsevne og tro på eget prosjekt!
Resten av dagen gikk med til shopping og kos!

De neste dagene gikk med til å være turister i San Fransisco, mere shopping, frisbeegolf, besøk på Google HQ (Googleplex), Apple-garasjen, mye god mat og flere spennende møter med norske gründere.

I Den Norske Sjømannskirken i San Francisco møtte vi Lisa og Alexander. Lisa studerer Gaming på Academy of Arts og hadde mange gode innspill på både gamingverden og det å dra hjemmefra for å studere i et annet land. Alexander er ivrig surfer og gründer gjennom mange år og flyttet til San Francisco etter mange år på Hawaii. Han driver et software-selskap og hadde konkrete tips og råd til oss når det gjelder hvordan man skal organisere start-ups, selskaper og prosjektutvikling.
Tusen takk til sjømannsprest Gisle for introduksjon og takk til Liv Helga for gode vafler!

Å være på amerikansk baseballkamp var en morsom opplevelse. San Francisco Giants har en sterk posisjon i byen, og livet på stadion viste også det. Med dansing, synging og show toppet med en seier til Giants, ble dette en fin kveld.
På Levis Stadium fikk noen av oss oppleve San Francisco 49ers i det som skulle vise seg å bli en heseblesende spennende amerikansk fotballkamp. Med typiske amerikanske innslag som nasjonalsang, lavtflygende F16 og 70 000 hylende fans - vant 49ers med ett fattig poeng!

West Hollywood

Tiden var inne for å sette kursen sørover i California. Målet var West Hollywood, men første etappe gikk til til Pismo Beach helt ute ved kysten. Her ble det ATV-kjøring for noen og en rolig dag for noen.
Endelig var vi på plass i West Hollywood. Her møtte vi en helt annerledes by enn San Francisco. Mens San Francisco er en skitten og litt “rocka” by, er West Hollywood mer polert og “glossy”.
Dagene i West Hollywood bestod av en dag i Universal Studios, tur til Hollywoodskiltet for noen og litt velfortjent avslapping.
 Nest siste dagen besøkte vi Katie fra Sandnes. For mange år siden fulgte hun drømmen sin og flyttet til Los Angeles for å leve av interessen sin; hun ville jobbe i underholdningsbransjen i Hollywood som redigerer. Historien hennes er inspirerende og viste oss igjen viktigheten av å sette seg mål å jobbe mot - og å tro på seg selv mest mulig hele veien.

Etter en tur til Santa Monica Beach og en fantastisk middag i Hollywood Height, var det tid for hjemreise fra Los Angeles. Vi fikk stua oss inn på SAS-flyet og dro hjem til Haugetun igjen, ny-inspirerte, bedre kjent med hverandre - og forhåpentligvis med en bedre forståelse av gründerlivet og prosjektutvikling!

Takk for en fin tur!

Del på