Sikkert som banken!

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

Vi hadde gledet oss lenge til å besøke DnB sitt hovedkvarter i Bjørvika i Oslo.

Etter en busstur med stødige Ole Martin bak rattet ble vi tatt imot av Cecilie.
Programmet for dagen var en rekke korte møter med forskjellige avdelinger i DnB.

Først hadde Karina en presentasjon om innovasjon i DnB. Bankene må være innovative og skape nye produkter for kundene sine. Gjør de ikke det - havner de langt baki leksa i forholde til konkurrentene sine. Det var spennende å høre hva DnB tenkte om dette, hvordan de jobber og hvordan selve arbeidsområdene var organisert for å få mest mulig utbytte av de kreative prosessene. Funfact: post-it lapper er fremdeles bra for kreative prosesser!

Vegard fortalte oss om brukertesting, og om hvordan DnB jobber med det som kalles Lean Startup i utviklingsprosjektene sine. Det går i grove trekk ut på at man utvikler produkter sammen med kundene sine, gjennom hyppig brukertesting. Vi lærte at det er viktig å spørre på riktig måte og la kundene være hands-on på produktene når man kjører brukertesting.

Vi besøkte avdelingen som heter Emerging Techology, hvor Kaia fortalte oss hva DnB gjør med kunstig intelligens, maskinlæring og roboter. Furhat roboten er spennende og som blir testet for bruk mot opplæring og kundeveiledning.

IDMEE er et produkt utviklet internt i DnB, og er et godt eksempel på hvilken retning bankbransjen går i. IDMEE er en app som gjør det mulig å identifisere brukere ved hjelp av fjernlesing av brukerens pass. Andreas tok oss gjennom prosess og produkt på en fin måte.

Markedsføring er naturligvis viktig for DnB, og Harald gi oss et innblikk i utvikling av kampanjer for sosiale medier og lineære kanaler.

Til slutt kom Yngvar fra New Tech Lab. De jobber med utviklingen av ny teknologi, mest av alt for å finne ut hva DnB kan gjøre for å ligge i forkant av teknologiutviklingen. Avdelingen utvikler og tester hundrevis av produkter og tjenester hvert eneste år. 

Alt i alt en veldig spennende dag hos DnB!

Del på