Første bolk for innovasjonsklassen

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

Det er alltid spennende å starte et nytt skoleår med en ny klasse. Blir det like bra som i fjor, hvilket nivå er elevene på, kommer de til å trives, kommer de til å lære noe, er de interessert i å jobbe eller slappe av et år.

Spørsmålene er mange, og i år er jeg veldig glad for å kunne svare positivt på alle spørsmålene jeg hadde da vi startet opp i august.

Det er en nydelig gjeng på 9 stykker som stort sett sitter klare kl 0850 hver dag for å lære og jobbe. Året i innovasjonsklassen er delt inn i bolker, med noen gjennomgående elementer som f.eks kreative oppgaver, egenprosjekt og fellesprosjekt.

Egenprosjekt:

Hele klassen er i gang med første test på egenprosjekt. Her er målet å skape en idé, utvikle en idé og nå et mål som vi setter oss. I år er det alt fra å gjøre markedsføring for næringslivet lokalt, via utviklingen av et fysisk produkt, til matblogg og flere nettjenester. Det er lærerikt å jobbe med eget prosjekt, og for meg som lærer er det viktigste at elevene lærer seg å gjennomføre prosjekter, ikke gi opp når det butter og oppleve den gleden man får når du når målet ditt.

Besøk/bedriftsbesøk:

For et par uker siden hadde vi besøk av produsenten i Alle mot 1 (NRK). Alexander tok oss med på en workshop hvor målet var å utvikle innhold til programmet. Å få innblikk i hvordan en tv-produksjon fungerer er alltid spennende, og forhåpentligvis kunne produsenten dra tilbake til NRK med noen nye ideer!

Vi gjennomfører mange bedriftsbesøk gjennom året. I år har vi vært på vårt første; hos Nordic Media Lab. Her hørte vi historien til gründer Trond-Atle og fikk gode tips og råd. Noe av det viktigste vi gjør er å lære av andre gründere, markedsførere og selgere. Og vi er glade for at folk vil dele!

Og så koser vi oss selvfølgelig også. Ofte sammen med musikklassen. Og da har vi Kahoot, prater eller lager taco...!

Fremover har vi masse planer, så følg med....!

Del på