Stas med SEAS

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

Innovasjonsklassen har vært på nok et bedriftsbesøk. Denne gangen gikk turen til Moss, hvor vi besøkte SEAS.

SEAS er et norsk selskap som utvikler og produserer høyttalerelementer av verdensklasse til noen av de største navnene innen høyttalerbransjen, med en glødende dedikasjon for god lyd.

Olav Mellum Arntzen er daglig leder og var klassens guide igjennom besøket. Vi ble først tatt med til selve fabrikken hvor han viste oss hvordan elementene ble satt sammen fra de kom som råvarer, til ferdig produkt. I motsetning til mye av produksjon i 2018 var det lite – til ingen, bruk av roboter. Alt ble presset, kuttet, satt sammen og testet for hånd.

Videre ble vi tatt med til det ekkofrie kammeret. Her er vegger og gulv designet for å fjerne alt ekko noe som gjør at rommet blir ubehagelig stille. I Norge finnes det kun 3 rom av denne typen. Vi ble tatt inn i små grupper på fire og fikk høre hvordan verden hadde hørt ut som om alt ekko var borte. Ubehagelig, men veldig interessant! Rommet blir brukt til å teste nye høyttalere for å forsikre seg om at lyden er av topp kvalitet.

Ved siden av ekkorommet var satt innovasjonsteamet. De som jobber på denne avdelingen sitter dagen lang og tenker, tester nye høyttalerelementer. For at Seas skal kunne fortsette å overleve i en vanskelig bransje er disse folkene nøkkelen for fremtiden.

Til slutt var vi i showroomet hvor vi fikk høre på elementene. Med fint gitarspill og brusende jubel i bakgrunnen var det som å sitte på en konsert på Sentrum Scene, mens vi i virkeligheten satt i et lite rom i Moss.

Å se hvordan høyttalerelementer blir produsert for hånd i Norge og solgt til hele verden var ikke bare veldig interessant men også inspirerende. Vi fra ISM-klassen er veldig takknemlige for at vi fikk komme!

Takk for besøket! 

 

Skrevet av Henrik Sæbø

Del på