Kreativt hos Innovasjon!

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

PÅ JOBB FOR NRK

Innovasjonsklassens skoleuker er spekket med innhold som har ett mål; utvikle oss selv, og utvikle, skape og gjennomføre prosjekter på egenhånd og sammen med andre. Av og til bruker vi også kreativiteten vår for hjelpe andre.

På torsdag fikk vi besøk fra Nordisk Film TV og NRK. Alexander Berg-Hansen er produsent for lørdagssatsingen "Alle Mot Én"! Det er et av NRKs flaggskip og ses av flere hundretusener hver lørdag.

Produsent Berg-Hansen hadde et foredrag om sin reise i tv-bransjen og en grundig innføring i konseptet Alle mot En". Deretter fikk elevene i oppdrag å utvikle innhold til programmet; oppgaver som skal løses av gjestene i studio under direktesendingene. Oppgavene skulle være nytenkende og kreative og passe innenfor en "tv-form".

Resultatet var superbra og produsenten noterte flittig og gav konstruktive tilbakemeldinger. Vi gleder oss til å følge med til våren for å se om noen av "våre" forslag ender opp på lørdags-TV!

UNGT ENTREPRENØRSKAP

På fredag fikk vi besøk av Sille Solberg fra Ungt Entreprenørskap. Her jobbet vi med kreativiten vår gjennom forskjellige oppgaver og metoder. Vi hadde også prosjektfokus og skulle utvikle potensielle prosjekter som kunne passet inn under Studentbedrift-paraplyen.

Det er lærerikt å jobbe på denne måten, og vi fikk garantert utviklet oss i løpet av disse to litt intensive dagene!

Del på