Facebook og Shortcut

Tekst: Erik Øysæd

- Oppdatert

Atter en gang måtte vi tidlig opp og satte kursen mot hovedstaden. Ole Martin var sjåfør og leverte en plettfri attest for å være med flere ganger...

Nicklas hadde ikke sovet hele natta, men holdt overraskende lenge selv om han IKKE skulle sove. Han sov heldigvis som en stein da vi kom tilbake til Haugetun rundt middagstider.

Facebook Norge var første destinasjon. De har kontorer i Barcode i Oslo Sentrum. Her møtte vi Nina Hareide som kommer fra DNB-systemet, men har jobbet i Facebook i 3 år.

Nina tok oss gjennom en presentasjon av Facebooks tanker, verdier, utfordringer og løsninger. Det var veldig interessant å få et innblikk i hvordan arbeidsdagen til en Facebooker er! 

På vei ut, etter å ha tømt snacksskapet til Facebook Norge tok vi selvfølgelig det obligatoriske fellesbilder, og Filip gjorde et desperat forsøk på å bli verified på Instagram ved å skrive på de store Facebookveggen.

Vi rusla videre oppover Karl Johan hvor neste bedriftsbesøk skulle finne sted. 

Shortcut AS er Nordens ledende apputviklingshus. Her lages det apper for store kunder og Shortcut kan skryte av selskaper som Rema, Vipps og Securitas på kundelisten.

Hos Shortcut møtte vi Arve Egil Håbjørg som fortalte oss om Shortcuts historie og hadde masse gode tips til hvordan vi skal tenke utdannelse og forskjellige valg i livet.

Amerikanske Zack var også med, og fortalte oss villig vekk om sky-satsingen til Shortcut. Han demonstrete ting med lego, og det var interessant og underholdende.

Før vi dro hjem rakk vi en hel del. Noen surra, Ole Martin og Erik spiste pizza, noen shoppa, Filip var på date - og alle var enige om at de hadde hatt en fin dag!

Del på