Varierte dager for HPS

Tekst: Anne Margrethe Lilleheier

- Oppdatert

Den ene dagen besøkte vi Barnas stasjon i Fredrikstad som er et tilbud til småbarnsfamilier og gravide i en sårbar livssituasjon. Det var veldig spennende å høre om det arbeidet de gjør, og flere i klassen kunne tenke seg å jobbe der som frivillig.

Dagen etter dro vi til cafèn på Røde Mølle i Fredrikstad som er et gammelt teaterlokale. Da vi kom inn var det pyntet til jul med glitrende julestjerner, tente lys, julemusikk, pepperkaker, skumnisser og kakao med krem. Flere kjente nok julestemninga komme snikende. Klassen fikk hyggelig besøk av ei som jobber i Barnevernet, og fikk mulighet til å stille spørsmål om alt en lurte på. Å høre om hvor ille noen barn og ungdommer har det når de vokser opp berørte oss, og for noen i klassen er det dette en kanskje kan tenke seg å jobbe med senere. Det ble servert digg lunsj og vi følte nok litt på kontrastene i livet. De fleste var nok enige om at det hadde vært en lærerik og spennende dag. 

Uka etter var det klassens Ruth som kjørte i gang sirkelstyrketrening i gymsalen, og det var ikke mange muskler som ikke ble støle. Det betyr jo bare at det har vært en bra, hard og effektiv treningsøkt! Med høyt tempo, styrkeøvelser, fengende musikk og motivasjon fikk vi nok maks ut av treningen. Sangen Thunderstruck fikk også en helt ny mening for de fleste der vi skiftet på å gjøre tunge styrkeøvelser hver gang ordet «Thunder» ble nevnt. En sang på fire minutter kjentes ut som den var minst 10minutter lang😉 Læreren kan informere om at en fortsatt er veldig støl tre dager etter økta 😊 Takk for en superbra trening! 

Del på