Romania del 2

Tekst: Elev Haugetun

- Oppdatert

18. september:

I dag gikk turen til vakre Constanta. Dagen besto av en siste frokost i kirken i Medgidia, før vi takket for oss og satte kurs mot Constanta. Første dag i Constanta gikk til fritid og hva en enkelt ville. Noen valgte å dra på stranda en tur og ta seg en dukkert, mens andre dro på shopping. I dag har vi hatt bra vær, det har vært varmt, men mye vind, noe strandgjengen fikk erfare med «sandorkan».

Alle har kost seg og nytt første dag og første syn av Constanta. Dagen ble avsluttet med en hyggelig middag på kvelden. 

19. september:

I dag gikk første del av dagen til shopping for hele klassen. Vi tok turen inn til City Park. Der ble det svidd av litt penger for en del og mange ble nok overlykkelige av å se McDonalds, KFC og Starbucks. Etterfulgt av en bytur dro vi til et barnehjem her i Constanta. Vi dro så først til en jentebolig som het «Casa de Anna». Der ble vi møtt av en gjeng sprudlende og glade jenter. Vi fikk servert pizza og spiste sammen med barna, det var et koselig måltid. Vi fikk så en personlig omvisning i huset, før vi begynte med lek og moro. Det ble litt hekling, lakking av negler, sang osv. 

Etter å ha vært litt med jentene og sett hvor de bor tok vi turen videre til gutteboligen som var litt større, «Casa de Benjamin» Der ble vi møtt av en noe mer energisk og blid guttegjeng. Der fikk vi også en personlig omvisning. Denne dagen har vært veldig lærerik og interessant.  Vi fikk høre om historien til dette barnehjemmet og litt hvordan det fungerer.

Det absolutte høydepunktet var det å få lov til å bli kjent med alle barna der. 

20. september

I dag hadde vi en hel dag til fritid og kos. Så vi delte oss i to grupper. En gruppe dro på shopping igjen for tredje dagen på rad, mens den andre gruppa valgte å utforske byen litt og dra på sightseeing. Flere har nå vært på de fleste kjøpesentrene her og fått shoppa en god del. Gruppa som dro på sightseeing var å besøkte en moske med et tårn med utsiktspunkt over hele byen. Etter det fulgte et akvariumbesøk med masse forskjellig fisk og arter. Dagen fortsatte så med felles lunsj på «gyrosplassen» (et sted vi fant her som vi likte godt) 

Været i dag har vært noe kaldere enn de andre dagene, også litt fall på temperaturen. I dag var siste dag her i Constanta, så siste kveld ble avsluttet med en hyggelig og formell middag. Et høydepunkt for kvelden var når opplegget av hemmelig venn ble avslørt og gaver ble utdelt. 

Hele klassen har vært fornøyd med turen, det har vært lærerikt, mange sterke og triste inntrykk, men også mange fine øyeblikk vi tar med oss videre. Alt i alt en vellykket tur!

Del på