HPS får møte Sophie Elise

Tekst: Anne Margrethe Lilleheier

- Oppdatert

Rett før desember foreslo noen av jentene i HPS å dra på et foredrag med Sophie Elise. Vi hadde akkurat begynt med tema selvtillit og selvfølelse i sosialfag, og da passet det rimelig bra å høre på Sophie Elises livserfaring med dette og kjærlighet. 

6. desember dro vi til Litteraturhuset i Fredrikstad sammen med Irene. Der fikk vi møte Sophie Elise og lytte til hennes historie. Hun fortalte om historier fra hennes nyeste bok Elsk Meg, om et usunt og altoppslukende kjærlighetsliv. Det hørtes ut som om hun mistet seg selv og sine verdier. Hun satte familien og de ekte vennene sine til side, slik at hun kunne konsentrere seg om å være en annen og «please» kjæresten og vennene hans. Likevel var han ikke der for henne, noe som ledet henne til å tro at hun ikke var bra nok. Hun lot seg selv tenke at hun ikke fortjente den kjærligheten hun ga han. Dette skjønte hun var feil, dette var noe hun ønsket å formidle til de som ville høre henne.

Sophie Elise fortalte at hun nå har familien og ekte venner rundt seg og at dette er viktig at alle har. Man skal ikke trenge å «please» folk som ikke setter pris på deg. Det er viktig være seg selv og være stolt av det. Alle fortjener å ha det bra, både med seg selv og de rundt. Alle har rett på kjærlighet og følelsen av å bety noe. 

Dette var en kjempefin opplevelse som klassen satt veldig pris på. Sophie Elises ærlighet og åpenhet traff oss veldig. Dette var en kreativ måte å lære på utenfor klasserommet, vi fikk høre mye bra og i tillegg gjøre noe sammen som klasse utenfor skolen.

Del på