Fritid

På folkehøyskole har du masse fritid du kan fylle med hva du vil. På Haugetun har vi fritidstilbud både på skolen og utenfor skolen - så her finner du garantert noe som passer for deg!

 

Fritidsaktiviteter på skolen

test

GYMSAL

Nesten hver kveld er det aktivitet i gymsalen. Det er alltid noen som vil trene litt. Her kan dere spille fotball, volleyball, basket, innebandy, badminton og andre hallaktiviteter. 

test

TRENINGSROM

Ved siden av gymsalen ligger treningsrommet. Her er det spinningsykler og utstyr for styrketrening. På ettermiddager og kvelder er det som regel musikk og folk som trener her. 

test

SPEILSAL

Skolens nyeste treningsrom er speilsalen. På dagtid brukes det av Puls, men på kveldstid er det åpent for alle. Med speil på alle kanter er mulighetene gode for både dans, koordinasjon og styrkesirkel.

test

FORMING

For de kreative holdes det åpen forming innimellom. Her kan en kose seg sammen med andre enten en vil strikke, sy eller lage smykker. Det er koselig å møtes her med en tekopp, musikk og et prosjekt.

test

SHUFFLEBOARD

Vårt nyeste tilskudd innen konkurranse er langt og glatt og rundt bordet er stemningen stor. Her konkurreres det hver ettermiddag og innimellom er det turneringer. Gled deg!

test

BILJARD

I motsetning til shuffleboardet har biljardbordet overlevd en mengde elevkull. Biljard går aldri av moten og man finner alltid en kompis som skal slåes for enhver pris.

test

TV-STUA

Vi har to TV-stuer, og det er veldig bra når noen vil se fotball, samtidig som andre skal se en serie. Innimellom samles vi også foran storskjermen for å se fotball, film, eller for å spille Playstation.

test

BORDTENNIS

Dersom du går forbi Haugetuns bordtennisbord kan vi garantere at det er i bruk. Her er det daglige dueller og stor stemning. Du bør hive deg med fra første dag slik at du er klar til første turnering.

test

SKOLEKJØKKEN

Mat er viktig for trivselen. Vi har et tekjøkken i internatet, men for de litt mer avanserte er skolekjøkkenet best. Her lages det mye godt gjennom vinteren, og stemningen er alltid god.

test

PEISESTUE

Peisestua er skolens midtpunkt og møteplass. Her er alltid noen å prate med. Det spilles uendelig mange brettspill- eller kortrunder og når det fyres i peisen om vinteren er det full kos.

test

KAPELL

Kapellet er alltid åpent og det er stedet å gå dersom man vil ha fred, med seg selv, en venn, eller Gud. Her kan du tenne et lys, tenke noen dype tanker eller be en bønn.

test

MUSIKKROM

Det er mange musikkinteresserte elever på Haugetun, og da er det fint at musikkrommet er åpent. Her er det flere piano og gitarer til å øve på og et lydstudio om du vil bli vår Kygo.

Aktiviteter utenfor skolen

test

TV-INNSPILLINGER

I løpet av året er vi på mange ulike TV-innspillinger. Vi har vært fast inventar på Senkveld, men har også vært på VM-kvelder, Idol, The Voice og Brille. Kom med ønskene, så ser vi hva vi får til.

test

FALLSKJERM

I mai går turen til Sverige hvor det arrangeres fallskjermhopp. Det er et kjempekick når skjermer folder seg ut etter fritt fall i noen sekunder, og man seiler stille mot bakken før man lander trygt.

test

STRIKKHOPP

Noen ville heller betalt for å slippe å være med på noe sånt, mens andre gladelig betaler det det koster for å få lov. Vi drar til Rjukan og hopper strikk fra brua der, det er kjempekult sier de som gjør det.

test

TURER

Det arrangeres mange frivillige turer i løpet av året, noen er med overnatting, mens andre er av kortere art. Vi kan nevne hyttetur, Sverigetur og mange småmuligheter i nærmiljøet.

test

IDRETTSARRANGEMENTER

Både i Oslo og Fredrikstad er det mange muligheter. Vi prøver å få med oss langrenn eller skiskyting i Holmenkollen, landskamp på Ullevaal, lokale fotballkamper og andre morsomme arrangement.

test

TUSENFRYD

Tusenfryd er Norges største fornøyelsespark og hver vår pleier det å arrangeres en gratistur hit. Enten du liker karuseller eller ikke vil du neppe gå glipp av denne turen.

test

KONSERTER/TEATER

Siden Oslo er like i nærheten er det mange elever som tar turen på konsert på eget initiativ, men av og til arrangerer skolen tur til både konserter og teater. 

test

FOTBALLTUR TIL ENGLAND

Dersom det er interesse for det reiser fotballklassen på frivillig tur til England hver vinter. Denne er åpen for alle, så her har du mulighet til å heie på favorittlaget.

Arrangementer

test

TORSDAGSKVELD

Hver torsdag arrangerer andreårselevene et aller annet. Det kan være korridorkamp, bingo, mørkegjemsel eller noe annet sosialt. Poenget er å ha det gøy, og gøy er det.

test

KULTURKVELD

Et par ganger i semesteret arrangeres det kulturkvelder. Har du et talent er dette stedet å vise det. Her er det plass for sang, trylling, dans, humor, standup eller noe helt annet. Feel free!

test

TURNERINGER

Dersom du er glad i konkurranser kommer du nok aldri til komme et bedre sted. Her er det mange muligheter for konkurranser eller turneringer med både stor og liten prestisje.

test

QUIZ

Kunnskap går aldri av moten, og en gang iblant fylles peisestua opp til quiz. Det er sosialt, det er morsomt, det er spennende, og det er selvsagt viktig å slå kompisen på nabolaget.

test

IRONMAN

Hver vår arrangeres en myteomspunnet konkurranse kalt Ironman. Her røpes ikke så mye på forhånd, men viljestyrke, guts og konkurranseinstinkt er greit å ha. Fullfører du er du en vinner.

test

SPONSORLØP

Årets viktigste løp er Haugetun sponsorløp. Vi samler inn penger til Haugetun Bistand og målet er å hjelpe flest mulig barn i Romania, Brasil, Haiti og Den Dominikanske republikk.