Treningsleir i Portugal

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Vi fikk en sjokkstart på turen da vi kom til campen rundt midnatt og fikk beskjed om at første surfeleksjon starta tidlig neste morgen. Etter å ha ledd litt av spøken skjønte vi at dette ikke var noen spøk, og kasta oss i seng. 

Gryyyyytidlig neste morgen troppa 48 fremtidige surfere opp på stranda fulle av optimisme og pågangsmot. Det ble mye latter og bølgeskvulp, men etterhvert var det stadig flere som greide å fange en bølge i ny og ne. Fordelen med å stå opp midt på natta er at man får oppleve en vakker soloppgang i tillegg til at man får utrolig mye ut av dagen. Frokosten smaker også godt etter et par timer i havet. Dagen etter var vi igjen klare for surfeleksjon og mens noen skjønte at de aldri kom til å bli profesjonelle surfere var det gøy å se brede smil på de som kom seg på brettet. Resten av uka disponerte vi både våtdrakter og brett og hadde mulighet til å surfe når vi ville, og det var flere som benytta seg av den muligheten.

Vi var jo ikke først og fremst i Portugal for å surfe, men det var moro å prøve noe nytt allikevel. Fotballklassen følte seg nok mer på hjemmebane når vi fant gressbanen i Mafra. Her kjørte vi en fotballøkt om dagen med mye latter under oppvarming og moroøvelser og litt mindre latter i spilldelen. Vinnerinstinktet på denne gjengen er relativt høyt, noe som førte til stor innsats og høy intensitet på treningene, og heftig analyse i etterkant.

Pulserne fant sitt treningseldorado i selve campen. Her hadde de yoga på plenen, og med utsikt over hav, strand og blå himmel, var det ikke vanskelig å finne roen. De kjørte bootcamp i røffe omgivelser og hadde tøffe treningsøkter på stranda, så her var det muligheter for både melkesyre og godt utbytte.

Onsdag reiste hele gjengen til Lisboa. Vi vandra blant gamle bygninger, i trange smug og på åpne plasser. Noen shoppa, mens andre nøyde seg med å se byen. Etter en god middag fortsatte en gjeng med bylivet, mens 30 stk tok turen til dagens høydepunkt. Champions League-kampen mellom Benfica og Bayern Munchen. Med 60.000 på tribunen, en fantastisk atmosfære og store stjerner på banen måtte det jo bli en fantastisk kveld. Både stjernene og publikum leverte, så det var en fornøyd gjeng som tok bussen hjem etterpå.

Mellom treningene har det vært tid til både soling, bading og mye sosialt. To ettermiddager har vi også hatt Mesternes mester på stranda. Nok en gang fikk gutta bruk for konkurranseinstinktet både når det gjaldt vannbæring, steintårnbygging, hukommelse og mye mer. Her fikk også jentene vist at det ikke bare er fotballgutter som vil vinne. Bra innsats av hele gjengen.

Konklusjonen etter ei uke på tur med Fotball, Puls og FUS er at det er en strålende gjeng med morsomme, inkluderende, engasjerte og tøffe ungdommer vi har. Takk for turen folkens.

Del på