Takk for nå Rio

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Onsdag besøkte vi favelaen Santa Marta. Guidene våre, som bor i favelaen, gav oss et interessant innblikk i hvordan livet i favelaen er. Ved å gå opp disse trange, bratte trappene kunne vi få følelsen av hvordan det er å bo her. Luktene, temperaturen, søppel og de enkle forholda gjør oss takknemlige for det vi har hjemme. På toppen fant vi en fotballbinge og favelaungene var gira på å spille mot oss. Det ble en morsom opplevelse for oss alle. 

Torsdag returnerte vi til Karanba for å spille nok en kamp, og vi hadde jo håpa på seier. Gradestokken hadde steget til 35 grader, noe som antagelig ikke var til vår fordel. Karanba leda 2-0 til pause, og gikk deretter opp til 3-0 før Vetle satte sitt andre mål i Brasil. Det endte altså med et 3-1-tap, men ingen sure miner av den grunn. Etterpå var stemningen god og det var flott å få overlevere fotballsko og tøy til våre brasilianske overmenn. Til tross for språkbarrierer fant vi ut at vi kom langt med et smil og tommel opp. Etter to dager på Karanba er vi klare for å gjøre alt på sponsorløpet slik at vi kan sende ned mest mulig penger.

Fredag var de som ville med på ettermiddagstur til fjellet Two brothers. En flott tur med nydelig utsikt over Rios fjell og strender. Det ble et ekstra krydder med mototaxi gjennom favelaen og aper i trærne. Lørdagens fjelltur tok vi med Gondol til Sukkertoppen. Et spektakulært fjell med nydelig utsikt dette også. Innimellom alle utflutkene var det tid til bading, på Ipanema, Copa Cabana og i hotellbassenget. Sol ble det nok av, og for noen litt i meste laget dersom man skal dømme etter rødfargen.

En fantastisk reise går mot slutten der vi kan se tilbake på flotte opplevelser, store kontraster, sterke inntrykk og et fantastisk samhold.

Del på