Fotballtur til England

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Turen starta tidlig mandag morgen med avreise til Gardermoen. Herfra gikk turen til Manchester og innlosjering på Ibis budget, et hotell som passa perfekt for vårt formål. Resten av mandagen ble brukt til å oppdage sentrum av Manchester. Tirsdagen var høydepunktet for Unitedsupporterne, så dette ble altså Manchesterdagen. Noen starta dagen relativt rolig, mens andre tok turen til fotballmuseet i sentrum. Deretter reiste de fleste til Etihad for en omvisning på Citys gedigne anlegg. Det har vel sjelden vært færre Citysupportere på en slik omvisning, men vi lot oss allikevel imponere over hvor proft anlegget var. Så var det tid for Old Trafford, og United vs Burnley. Vi gleda oss til nok en festaften med Solskjær, Pogba og gjengen. Det begynte forholdsvis trått og det ble ikke bedre når Burnley gikk opp til 0-1, og etterhvert 0-2. Men da våkna United og starta en sluttspurt mot Burnley sitt mål. Til Unitedfansen sin store glede sørga en scoring på overtid for at Solskjær fortsatt er ubeseira. Det ble ingen festfotball, men både spenning og stemning til siste sekund.

Onsdag var Liverpooldagen, og så godt som alle tok turen til Liverpool, selv om ikke alle skulle på kamp. Liverpool er en flott by, så det var ikke vanskelig å få dagen til å gå, og når sola gikk ned reiste vi opp til Anfield Road for å oppleve Lkiverpool - Leicester. Nok en gang forventa vi storspill fra hjemmelaget, og forventningene ble ikke mindre når Liverpool gikk opp til 1-0 etter to minutter. Det ble dessverre ikke flere mål til Liverpool i første omgang, men Leicester scora derimot i omgangens siste sekund. Et øyeblikk var det helt stille på stadion, før fansen, anført av the Kop, stemte i med You´ll never walk alone, nok en gang. Selv om Liverpool kanskje skulle hatt straffe i andre omgang ble det ikke flere mål, men også i denne kampen var det stemning og spenning helt tilslutt.

Med mange opplevelser og noen nye klær i bagasjen reiste vi hjem til den Østfoldske vinteren og var enige om at det hadde vært en strålende tur.

Del på