En bra fotballhøst!

Tekst: Eivind Storeheier

- Oppdatert

Det ha vært en spennende og morsom høst på Fotball og FUS.

Det var en spent, hyggelig og noe stille gjeng som møtte opp i august. Når vi skriver midten av desember kan vi egentlig styrke både spent og stille, og da står vi igjen med hyggelig. Eller rettere sagt, veldig hyggelig. I likhet med resten av skolen var det «bli kjent dager» med klatring, pappbåtrace og geocaching den første uka. Her ble elevene spleiset på tvers av grupper og klasser.

Vi kom også raskt i gang med treninger på kunstgresset på Moa. Mange tøffe tak, flotte scoringer og ikke minst godt kameratskap.

I september satte vi kursen mot varmere strøk, nærmere bestemt Ericeira, en liten time utenfor Lisboa. Der hadde vi fotballtreninger, surfing og diverse andre strandaktiviteter. Vi fikk også med oss Champions Leauge-oppgjøret mellom Benfica og Bayern Munchen. Vel tilbake i Norge reiste vi til Ullevaal for å se Landskamp mellom Norge-Bulgaria.

Vi har også spilt en god del kamper selv mot andre folkehøyskoler. Det har endt med fire seiere over Numedal, en seier og en uavgjort mot Grenland, seier over Skjeberg, tap mot Jeløy og en seier og to tap mot Rønningen. Det har blitt mange flotte mål og spennende øyeblikk. Vi scoret i siste minutt og slo Grenland 2-1, mens vi tapte 3-2 mot Rønningen på samme måte. Sånn er fotballen, noen ganger er marginene på vår side og andre ganger ikke.

Fra midten av november har vi trent inne i Østfoldhallen. Utrolig deilig å gå inn når det er surt og kaldt ute.

Nå tar vi en god lang juleferie og gleder oss allerede til neste halvår der nye spennende opplevelse venter.

Del på