Flotte opplevelser og sterke inntrykk i Rio

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Etter en kort tur innom hotellet dro hele gjengen til Maracana for å se cupfinalen mellom Riorivalene Flamengo og Vasco da Gama. Makan til live trøkk, stemning og lyd skal man lete lenge etter. Innimellom hadde vi problemer med å høre hva naboen sa. Denne dagen var vi Flamengosupportere, noe vi var veldig fornøyde med, særlig når Flamengo utligna i det 94 minutt og avgjorde kampen på straffesparkkonkurranse. Det tok helt av, både for brasilianere og nordmenn. 

Fotball på Kristusstatuen

Dagen etter var det vi som skulle spille kamp, og det var Karanba som stod på motsatt banehalvdel. Vi starta Karanbaoppholdet med et hjemmebesøk, hos en familie som har stor glede av Karanbas sosiale engasjement. Det var sterkt å se hvordan en stor familie greier seg under veldig enkle kår. Vi fikk også en presentasjon av Tommy om hvordan han starta Karanba, og hvordan det drives idag. Det er flott å oppleve hans store engasjement og å se hvor mye Karanba har betydd for mange. Det er også flott å få være med å støtte dette viktige arbeidet. Etter en god, brasiliansk lunsj var det altså klart for årets første vennskapskamp og det var tydelig at brasilianerne var mer vandt til det ujevne underlaget enn vi var. Det var absolutt ikke ufortjent at de tekniske brasilianerne leda 2-0 da det gjenstod fem minutter. Da tok Myrvang tak og banka inn 2-1 og vi øyna nytt håp. Som flere ganger tidligere kommer Vetle inn og scorer i sluttminutta, etter en flott assist fra Olav. Det var moro å sikre uavgjort i slutten og til tross for språkbarrierer var også stemningen god mellom spillerne. Nå gleder vi til torsdagens returoppgjør. Dagen ble avslutta med fellesmåltid på BananaJack før en sliten gjeng tok en tidlig kveld.

Tirsdag starta som vanlig med frokost og morgensamling før vi reiste til Kristusstatuen, Rios største turistattraksjon. Oppe i høyden fikk vi en fantastisk utsikt over Rio og et imponerende syn av den 40 meter høye Kristusstatuen. Det ble knipsa mange selfies med Kristus. Utover ettermiddag var det tid for en annen turistattraksjon, nemlig Rios strender. Med herlig temperatur og store bølger var det lett å kose seg her.

Del på