Flotte dager i New York

Tekst: Bernt Inge Steinsland

- Oppdatert

Da vi kom til New York sjekka vi inn på hotellet vårt, like ved Times square, men det gikk ikke lange tida før folket var ute på jakt etter mat. New Yorks sterkeste opplevelse kom allerede første dag, da vi reiste til Ground Zero. Her fikk vi historien fra folk som hadde opplevd terrorhandlingen på nært hold. Det var sterkt å høre, men også sterkt å se filmer, bilder og gjenstander fra ”The twin towers”. På kvelden spiste vi fellesmiddag ved Hudson river før vi  tok ferja til Statten island, som går forbi Frihetsgudinnen. På denne turen får vi også en flott utsikt over Manhatten skyline, og det ble knipsa mange bilder av dette spektakulære synet. 

Dagen etter var det jogging og tur i Central park som stod først på planen. Denne gigantiske parken er en sterk kontrast til alt bråket som er ellers i byen. Det ble en nydelig tur for både joggere og turgåere i vakkert vårvær. En god gjeng rakk en basketkamp i Madison Square Garden før dagen ble avslutta på toppen av Empire State Building med en nydelig utsikt over hele byen.

Siste dag i New York ble brukt til å gå Brooklyn Bridge, et av New Yorks aller mest kjente landemerker. Deretter hadde vi fellesmåltid i god amerikansk stil på Dallas BBQ. Her var det mye lyd, mye mat og god stemning.

Alle dager var det rom for å utforske byen på egenhånd. Mange fikk shoppa litt, både til seg selv og andre, og skrittellerne passerte 20000 skritt de fleste dager. Bare det å vandre gatelangs i denne verdensmetropolen er en severdighet i seg selv.

Vi har rett og slett storkosa oss, og nå er vi klare for Rio.

Del på