Kristine og Ina Karita koser seg på reunion.
Kristine og Ina Karita koser seg på reunion.

Fredag kveld klokka 21.00 sparka vi årets cup igang, og da skulle det gå slag i slag i nærmere sju timer før vi hadde kåra årets vinnere. 11 guttelag og 5 jentelag kjempa om den største pokalen. Jentene spilte serie, hvor de to beste gikk til finale, mens guttene spilte gruppespill i tre grupper hvor de beste gikk videre til kvartfinaler. Sluttspillet starta kl 01.00 og der hadde Rønningen ett lag, Skjeberg ett, Hurdal ett og Jeløy ett, mens fjorårets Haugetunelever hadde to lag og årets elever hadde to lag. Her ble det mange spennende kamper. Rønningen tok seg greit videre til semifinalen ved å slå ut Jeløy. Haugetun 1 kom seg også greit videre når de slo ut Skjeberg 1. Haugetun 2 møtte fjorårets toerlag, og i en jevnspilt kamp var det årets elever som tok seg videre. Fjorårets førstelag måtte finne seg i å være store favoritter mot Hurdal, men til tross for massivt Haugetunpress  var det Hurdal som fant nettmaskene og når de kjempa som løver defensivt holdt det med det ene målet.

Årets Haugetunjenter jubler for seier i siste kamp. Eirik og Boas er stolte coacher.
Årets Haugetunjenter jubler for seier i siste kamp. Eirik og Boas er stolte coacher.

Mellom guttenes kvartfinale og semifinale spilte jentene sin siste gruppespillskamp. Her fikk årets Haugetunjenter sin første seier og jubla som om de hadde vunnet hele turneringa. Fjorårsjentene fikk også en seier og etter seriespillet kunne vi gratulere Rønningen og fjorårets Haugetunjenter med finaleplass.

I guttenes semifinaler var det klart for et realt prestisjeoppgjør når Rønningen 1 og Haugetun 1 møttes. Her gav Kristoffer Haugetun en tidlig ledelse med et frispark i verdensklasse. Denne ledelsen gjorde at Rønningen måtte jage en utligning. Etterhvert ble vi pressa langt bakover i banen, men stod godt imot og kjempa som helter. Da det kun gjenstod tre minutter greide Rønningen å få hull på byllen og sikra straffekonkurranse. Her scora alle spillerne på de fem første straffene, det samme skjedde på den sjette. Den syvende straffen satte Rønningen utafor, og når Dagfinn satte inn sin kunne hele Haugetunleiren slippe jubelen løs.

I jentefinalen  så vi at det hadde vært ei lang natt. Det var mange slitne jenter som prøvde å få en avgjørende scoring, men begge lag jobba godt defensivt og greide å avverge scoringer. Nok en gang måtte det straffekonk til og det var Rønningenjentene som trakk det lengste. Vi kan gratulere fjorårsjentene med andreplass og Rønningenjentene med førsteplass.

140124_nattcup Haugetun Folkehøgskole (52)
Haugetun 2 gjorde en god figur, men måtte slå seg slått av Haugetun 1.

Guttefinalen var en ren Haugetunfinale mellom Haugetun 1 og 2, og dessverre for kampen scora Haugetun 1 i sitt første angrep. Det var etterhvert ingen tvil om hvor seieren skulle havne for førstelaget hadde full kontroll på kampen. De vant tilslutt komfortabelt 3-0 etter scoringer av Henrik (?), Martin og Labi. En velfortjent seier etter en solid turnering. Vi må også berømme Haugetun 2 for en solid turnering.

Takk til dommere og alle gjester. Det har vært en fornøyelse å ha besøk fra både Jeløy, Skjeberg, Rønningen og Hurdal, og ikke minst har det vært en stor glede å treffe igjen Haugetungjengen fra i fjor.