Denne dagen har opplevelsene stått i kø og det har vært både interessant, innholdsrikt og veldig koselig.

SpansketrappaPå lørdagen var vi tidlig oppe for å rekke bussen til Vatikanstaten. Da vi kom frem til Petersplassen var køen allerede lang, men vi kunne heldigvis nyte det fine været og utsikten mot kirken mens vi ventet. Humøret var på topp, og vi var alle spente på å utforske hva Vatikanet hadde å by på.Etter en halvtimes tid slapp vi endelig inn. Kirken fikk de fleste av oss til å føle oss overveldet ovenfor dens praktfullhet og maktutstrålelse. Vi forsto virkelig hvorfor så mange tar turen hit hvert år, og synes at opplevelsen var fantastisk. Noen av oss tok også turen opp de bratte og kronglete trappene til kuppelen. Utsikten vi fikk over Roma var noe vi aldri kommer til å glemme!

Planen videre var å besøke det Sixtinske kapell, men dette var dessverre stengt. Med lovnader om en mulighet til å se det en gang senere, spanderte Sakis lunsj som plaster på såret. Deretter bar det videre til Spansketrappen og den eksklusive handlegaten Via Condotti, hvor vi fikk tid til å titte innom butikkene. Shopping ble det også mer tid til senere, etter en liten stopp innom det tidligere romerske tempelet Pantheon.

Dagen var veldig interessant og innholdsrik, og den ble avsluttet med en superkoselig felles middag i nærheten av Trevifontenen. Slitne og fornøyde falt vi så i seng, spente på hva neste dag ville bringe.