Det ble en roligere start på denne dagen men når vi kom oss ut gikk det slag i slag helt frem til en deilig fellesmiddagen.

Søndag 12.02

Mat i Roma med Haugetun Folkehøgskole (2)I dag fikk vi endelig sovet ordentlig ut etter mye gåing fra de tidligere dagene. Vi fikk en fin søndag med mye fritid frem til fellesmiddagen i syvtiden.
Dagen startet aller først med å bruke lang tid på badet, for så å gå ut å spise frokost-lunsj på en av fastfood sjappene i gatene. Vi fant ut at vi skulle gå for et litt sunnere alternativ, og valget falt derfor på burger, pommes frites, mozarella sticks og brus.
Deretter gikk vi videre til Roma Termini, som er Romas togstasjon med et stort utvalg av butikker. Der hadde de alt fra Supermarked til Victoria Secret.
Noen av oss dro også til Skjelettmuseet AKA Museo dei Capuccini, som var et kloster. Klosteret lå en ca 20-30 minutters gåtur fra hotellet. Der var det ikke lov å ta bilder inne, men opplevelsen var intens og skummel. Nede i kjelleren var det rom etter rom fylt med resterende munkeskjelett.
Da klokken nærmet seg syv samlet vi oss i resepsjonen og gikk videre til restauranten vi bestemte oss for å prøve ut som bare lå tjue meter unna hotellet.
Bestillingene bestod av alt fra spaghetti til salat til biff.
Kort oppsummert så ble det både shopping og litt vandring rundt i de flotte gatene i det strålende været.


Mandag 13.02

Dagen i dag gikk for det meste til hjemreise, men vi fikk noen timer i Romas gater før vi ble kjørt til flyplassen med taxi. De få timene vi hadde før hjemreise bestod av siste innspurt med shopping, mens noen av oss tok taxi til Vatikanstaten for å oppleve Vatikanmuseet. Der fikk vi litt over en times tid, og den ble brukt til å se mest mulig. Vi fikk alle hakeslepp av all den historiske kunsten som vi fikk oppleve på den korte tiden vi var der. Vi gikk storøyde gjennom Vatikanmuseet til vi kom til det verdensberømte Sixtinske kapell, som Michelangelo malte. Der ble vi sittende å stirre på det fantastiske synet, og den opplevelsen av å være der er noe vi aldri vil glemme.