Noen ganger reiser vi i vei ut fra skolen for å være med på forskjellige ting som er morsomme innslag i skoleåret. Dette er opplegg du må betale ekstra for, og prisen avhenger selvfølgelig av hva det er som skjer.

Hyttetur

Internatleder Linken pleier å ta med en gjeng på hyttetur i skogen. Da går det gjerne med en del taco, det spilles brettspill, og praten går nok langt ut i de små timer. Les mer.

Hemsedal

Noen er veldig glad i vinter og bratte bakker. Om det er stemning for det, leier vi hytte i Hemsedal eller Trysil. Vi fyller bussen med slalomutstyr, snowboard, og kanskje langrennsski også, og tilbringer et par dager i flotte vinterforhold. Les mer.

Hemsedal

Senkveld

Det er morsomt å være på TV-opptak, og Haugetun har vært flittige gjester på Senkveld-opptak i TV2 studio i Nydalen. Thomas, Harald og Nilsie stiller alltid opp på foto-session etterpå, så vi får noen fine kjendisbilder å legge ut på facebook.

Senkveld

Fotballturer

Fotballinteressen pleier å være stor på skolen, og når fotball-lærerne inviterer til landskamp på Ullevål er det mange som leter opp litt ekstra lommepenger for å være med å heie på Norge! I løpet av vinteren reiser også fotballklassen til England for å heie på sine favorittlag. Her kan vi love fantastisk stemning og mye trøkk. Les mer.

Strikkhopp og fallskjemhopp

Noen ville heller betalt for å slippe å være med på noe sånt, mens andre gladelig betaler det det koster for å få lov. Vi drar til Rjukan og hopper strikk fra brua der, det er kjempekult sier de som gjør det. I mai går turen til Sverige hvor det arrangeres fallskjermhopp. Det er en fantastisk opplevelse når skjermer folder seg ut etter fritt fall i noen sekunder, og man så seiler stille mot bakken og lander trygt med en fabelaktig ”yes, I did it”-følelse . Les mer.

Fallskjerm

Harrytur

I Fredrikstad er det vanlige å reise over grensa til Sverige for å handle. Lærer Oscar setter i blant opp tur til Nordby kjøpesenter, og da handles det mye colabokser og snop.

Skiskyting eller langrenn

Under Homenkolldagene inviteres skoler til gratis inngang til en skiskytingkonkurranse. Ofte er det så mange som vil være med at vi leier stor buss, og tar med alle som vil for å heie på de norskegullhåpene.

Curling

Curling har blitt en populær sport i Norge, selv om det ikke er så mange som har prøvd. En av landets curlingbaner ligger i Halden, og hvis vi ikke har curling valgfag, setter vi gjerne opp en tur til curlingbanen en ettermiddag. Det er veldig glatt, ganske vanskelig, og veldig moro.

curlling

Tusenfryd

Noen ganger arrangerer vi gratis(!) tur til Tusenfryd i mai for å gjøre det ekstra hyggelig mot slutten av skoleåret. Da kjøres det mye karuseller og de ivrigste står gjerne i kø for å få med seg alt det som ekstra skummelt.