140915_budstikka 2 Haugetun FolkehøgskoleUka startet med at Puls og fotballklassen overleverte demokratibudstikka til Jeløy folkehøyskole. Vi hadde bestemt oss for at elevene skulle løpe til Jeløya, som en stafett. Stafetten statet på Råde og elevene løp to og to sammen og leverte budstikka som en stafettpinne videre. En meget god innsats på løpefronten resulterte i at vi kom nesten en time for tidlig frem til Jeløya. Det var strålende sol og enkelte elever valgte tilslutt og løpe en ekstra runde for å få litt ekstra trening. På Jeløya folkehøyskole fikk vi servert deilig lunsj og etterpå var det overrekkelses-sermoni med musikkinnslag og taler.

140918_Puls plukker epler 5 Haugetun folkehøgskoleOnsdag morgen var det duket for epleplukking til inntekt for Haugetun bistand. Skolen har noen store epletrær og vi fikk tilbud om å plukke epler, som skal sendes til saftpressing. Skolen får eplesaft til jul og vi får penger vi kan putte i bistandskassen.
Problemet var bare at de fleste eplene hang ganske høyt oppe…
Heldigvis har vi en gjeng med spreke elever og Sondre, Nora og Espen klatret opp og ristet i trærne så vi andre fikk plukket.
16 kasser med epler står nå på kjølerommet og vi håper at dette gir litt penger i kassen:)
Etter epleplukking måtte vi jo selvfølgelig avslutte pulsøkten med en skikkelig treningsøkt i gymsalen.
Elevene gjennomførte “550 Killer rep workout”, som er 11 fitnessøvelser som skal gjennomføres med 50 repitisjoner på hver øvelse.
Veldig bra innsats av alle, og sannsynligvis ett par støle ben dagen derpå.

Torsdag startet vi dagen med Intervalløkten Back to Basic. Økten er basert på tradisjonelle bootcampøvelser der man jobber i 1 minutt og får 30 sekunders hvile. Det var nok ganske hardt å komme igang igjen etter onsdagens hardkjør på fitness fronten, men som vanlig imponerte pulsgjengen med en enorm ståpå vilje og innstas.
Dagen bel avsluttet i gymsalen der Martin, som er fysioterapeut hadde undervisning om slyngetrening og skadeforebygging.
Ett meget bra foredrag om viktig basetrening og hvordan man kan gjennomføre harde treningsøkter ved bruk av slyngene.

140918_slyngetrening Haugetun Folkehøgskole (1)

Uka ble avslutta med xcycling på Elixia. Etter å ha kjørt samme time fire ganger var det nå tid for ny økt med ønskemusikk fra elevene. Også denne dagen var det mye melkesyre hos elevene. Helt OK med helg etter noen tøffe økter i slutten av uka.