141210 blogg dla Haugetun Folkehøgskole 2Det merkes at det går mot juletider både i klassen og ellers på skolen. Til tross for at denne uken var fylt med juleforberedelser og julekalendere, var det undervisning noen av dagene. Mandag så vi filmen «Bully» sammen med HPS og Middelhavet. Det var en lærerik film om mobbing, som gjorde inntrykk på elevene.

Når det nærmere seg juletid, betyr det også at det nærmer seg den store reisen vår til Latin-Amerika. Dermed var det på tide å snakke om Latin-Amerikas økonomiske utvikling. Det var ekstra spennende å høre om hvordan valutakursene er, og sammenlikne det med hvor mye penger vi må ha med oss på reisen.
Senere på dagen kjørte en gruppe fra klassen på butikken for å handle inn pepperkaker og ingredienser til kakao og smoothie. Planen er at klassen skal arrangere filmkveld med visning av julefilm og salg av dette, til inntekt for bistandsprosjektene.

141210 blogg dla Haugetun FolkehøgskoleHele torsdagen var satt av til juleverksted sammen med resten av skolen. Dette ble en flott dag, med storproduksjon av julegaver og julekort.

I de to timene på fredag fikk vi spille og kose oss. Spillet het Telestrations og gikk ut på at vi skulle tegne et tildelt ord og deretter gjette hverandres tegninger. Til tross for spill og moro, stod en liten arbeidsoppgave på planen. 3 elever meldte seg til å sortere norsk og svensk pant. De gjorde en strålende jobb, som gjør den senere pantejobben lettere.