141129_DLA Middelhavet Haugetun Folkehøgskole 1Vi begynte uken med en ganske hard treningsøkt. Denne uken skulle ha fokus på trening og kosthold. Det var ganske hardt på mandag morgen, men vi kom oss like hele gjennom. Resten av mandag og tirsdag gikk som normalt med undervisning og valgfag.

På onsdag planla vi i de første timene hvilke type pizzaer vi skulle lage på fredag. Etter lunsj hadde vi besøk brannvesenet fra Fredrikstad. De holdt et foredrag om de forskjellige aspektene rundt brann, som fare, kostnader og forebygging. Deretter hadde vi en brannøvelse hvor en av korridorene ble røyklagt. Dette ble gjort for å simulere en ekte brann. Gangen ble helt hvit av røyken og det var umulig å se foran seg. Vi gikk inn fire og fire gjennom korridoren mens vi prøvde å unngå oppsatte hindringer.

På torsdag begynte vi å lære italiensk. Noen få enkle fraser som vi kommer til å trenge til Italia turen vår. Senere fortsatte vi med historien om Roma, samt mer planlegging av pizzaen. På fredagen møttes vi nede på skolekjøkkenet for å lage pizzaene. Det ble lagt fire forskjellige pizzaer fra bunn. De ble veldig vellykket for å være laget av amatører.

Lørdagen hadde vi convention. Vi valgte 4 forskjellige emner, alt fra foredrag til trening. Det var beinhard trening som for eksempel basic core, med fokus på rygg og kjernemuskulatur. Bootcamp og crossfit var i gymsalen med innleide instruktører. De var dyktige og veldig gode til å holde høy intensitet. Ellers var det foredrag om maxpuls og hvilepuls, samt utholdenhet med Maren fra puls som foredragsholder.

Dagen ble avsluttet med Ringenes herre-maraton. 12 timer med intensivt tv-titting. Fra 10 om kvelden til 9 om morgenen… under halvparten fullførte reisen! Elsa og Fredrik var snill nok til å lage Lembas (Alvebrød) til oss, som var veldig godt. På søndag holdt Steinerskolen julemarked med sang, mat, utstilling og julegaver.