Oslotur med mange opplevelser, forberedelse av studietur og fotballkamp var ukas innhold. Både morsomt, meningsfylt og interessant.

Denne onsdagen reiste hele klassen til Oslo for å besøke Latin-Amerika-gruppene. Der ble godt tatt i mot med smil og hyggelige mennesker, kaffe og frukt. Vi hørte på fire forskjellige og flinke forelesere som fortalte om situasjonen i Colombia og  fredsavtalen med FARC.

Det var også veldig interessant å høre om prosjektene Latin Amerika gruppene har i Guatemala, Nicaragua og Brasil hvor de arbeider både for å hjelpe til men også for å få frem direkte informasjon om hvordan situasjonen er for menneskene som bor i disse landene. LA-gruppene har dannet et samarbeid mellom disse landene og Norge gjennom organisasjonen, for at de kan gå sammen og lære av hverandre og for å knytte et sterkere samarbeid.

Til slutt fikk vi møte en Maya fra Guatemala som var leder i en organsisasjoner som kjemper for kvinners rettigheter og likestilling mellom folkeslag. Hun fortalte om hvordan det var for maya indianere å bo i Guatemala, som ble utsatt for undertrykkelse og vold. Da vi reiste hjem var alle i klassen fylt med ny kunnskap og inntrykk om hvordan det er å leve i Latin Amerika og ulike konflikter som er der.

Desember begynte klassen å forberede seg til turen til Haiti og den Dominikanske Republikk. Vi delte oss inn i grupper og begynte å planlegge aktiviteter vi skal ha sammen med barna vi skal møte der borte. Noen av ideene til aktiviteter var hoppetau, fotball, perling og lakke negler. Når vi kommer bort skal vi også undervise i engelsk. Vi skrev ut bilder og ark som vi skal bruke for å lære barna om farger, dyr, tall og kroppen.

Fredagen gikk til videre planlegging av aktivitetene før vi dro for å se på Haugetun spille fotballkamp. Der ble det seier mot Numedal.

Heia Haugetun!