Nok en ny og variert uke for DLA-klassen!

151130 Blogg Dla Haugetun Folkehøgskole (2)Onsdagen denne uka reiste vi til Oslo for å besøke solidaritetsorganisasjonen Latin-Amerikagruppene. Alle smurte niste og var klare til avreise ca. kl 8. Vi fikk en rask innføring i historien til Latin-Amerika og hvordan dette har ledet til situasjonen slik den er i dag. Vi fikk også et innblikk i hvor stort behovet er for å engasjere flere i fattigdom- og korrupsjonssituasjonen der nede. Det er nettopp dette Latin-Amerikagruppene jobber for – å øke fokuset på dette gjennom solidaritet og kompetanse innenfor dette området.

Torsdag sto spansk på timeplanen. Vi ble delt inn i grupper hvor vi skulle lage tre ulike dialoger konsentrert rundt situasjoner som kan oppstå på den store turen vi skal på i januar. Det gikk mye i temaene «på stranda», «på restaurant» og «avvisning av latinamerikanske gutter». Sistnevnte førte til noen morsomme og uvante replikker.

Fredag var det tid for den store vaksinasjonsdagen for vår del! Vi reiste til vaksinasjonskontoret i Fredrikstad for å ta de nødvendige vaksinene før turen til den Dominikanske Republikk. Vi hadde på forhånd satt oss inn i nødvendige og alternative vaksiner, men hadde også en god dialog med helsesøster for flere råd. De fleste endte opp med å ta kun hepatitt a som er den nødvendige for vårt reisemål, og en del tok kombinasjonsvaksinen med hepatitt a og b. Litt hovne i overarmen reiste vi tilbake til skolen for lunsj og valgfag.

Lørdag dro en glad gjeng for andre gang på utflukt til Oslo denne uken. TRE TIMER (!!) Zumba sto på programmet. Zumbathon som arrangementet het, ble avholdt på Elixia Colosseum. Flere hundre danseglade mennesker gjorde denne lørdag formiddagen til en ”fest”. Slitne og fornøyde dro vi hjem, og vi hadde vi lært enda mer om latinamerikansk dans og musikk.