Vaksine, fordeling av innsamlingspenger og selveste julekvelden var på agendaen denne uka.

ukeblogg-uke-47-for-latin-amerika-pa-haugetun-folkehogskole-1På onsdag tok vi turen inn til Sarpsborg for å vaksinere oss til turen vår i Januar. Det var nok mange nervøse elever på vaksinasjonskontoret, men de fleste fant fort ut at de hadde gruet seg uten grunn. Helt smertefritt kom vi derimot ikke ifra det, da mange hadde vondt i armen dagene etter.

På torsdag startet dagen med økonomi, hvor vi også fikk en gruppeoppgave å jobbe med. Oppgaven gikk ut på å fordele en sum penger på ulike ting som trengtes å bygges eller forbedres i en fattig latinamerikansk landsby. Landsbyen var fiktiv, men det finnes dessverre mange slike landsbyer i Latin-Amerika. Timene ble avsluttet med litt spansk.

På fredag fordelte vi oss på ulike oppgaver. Noen planla ”julekvelden” vi skulle arrangere samme kveld, noen planla en kanonballturnering, mens andre jobbet vidre med Fairtrade og ”pantepostkasser”. Julekvelden vår ble en stor sukssess. Det ble solgt kakao, brus og godteri til vakker julemusikk. Lotteriet var også populært, og mange stakk av med fine gevinster.

ukeblogg-uke-47-for-latin-amerika-pa-haugetun-folkehogskole-3