Dette har vært ei innholdsrik uke med flere Osloturer, både for å demonstrere, besøke Stortinget og NRK og ikke minst for å slå Rønningen på fotballbanen.

Sykkelopplæring på Velferdssenteret

For en følelse, som å sykle for første gang! Det var ikke så lett som vi tenkte, men veldig morsomt, mye latter og noen hyl krydret turen. Vi skulle få lære å bruke den elektriske sykkelen som har plass til to brukere. Målet er å ta med seg de gamle på en sykkeltur, MEN først må vi få kontroll på hvordan vi sykler den slik at det blir en fin opplevelse for alle. Etter noen runder med instruktør så gikk det stadig bedre, og neste gang skal vi prøve oss på flere utfordringer.

Inne på senteret var det en fin utstilling, hvor eldre rundt om på gamlehjemmene i Fredrikstad har fortalt historier fra sine liv, og elever ved Glemmen vgs. har samlet, skrevet, tatt bilder og montert opp bidragene. Dette var rørende, herlig, trist, og engasjerende. Da vi vandret rundt var det mange reaksjoner, se så herlig – 100 år og så flott…, dette må du lese– tenk å måtte oppleve det…, se så fint…, slik vil jeg bli…  Hyggelig!

NRK-besøk med ISM

Denne uka var vi på vårt første bedriftsbesøk i Norge. Vi besøkte NRK i Oslo og avdelingen som heter Luftfoto. De gjør alt av dronebilder for NRK og er kjent som noen av verdens beste dronefotografer.
Gregard Palotta tok godt imot oss, viste oss alt mulig av store og små droner og lærte oss masse om hvordan NRK jobber med både planlegging og gjennomføring av luftfoto. Det var kjempeinteressant og lærerikt! Vi fikk også en omvisning i noen av tv-studioene og i P3s fancy lokaler. Og til slutt gjorde vi noe som ikke særlig mange har gjort; vi tok på nrk.no! 😉
Takk til Gregard for en fin dag!

Matlaging på timeplanen

Festmåltid med fylt kyllingfilet, tzatziki og pasta er bare en av de smakfulle rettene elevene lagde på skolekjøkkenet denne uka. Med både bak og smak, mat på fat og Middelhavsmat som valgfag er mulighetene mange for å reise fra Haugetun med gode matkunnskaper.

Trening på Haugetun

Puls har fått nytt rom vegg i vegg med gymsalen og er veldig fornøyde med det. Fit for fight er et populært valgfag og spinning er både et valgfag og på timeplanen til Puls. Det trenes generelt mye på Haugetun.

LA arrangerte kanonballturnering

LA lagde patatas bravas og arrangerte kanonballturnering med salg til inntekt for prosjektet denne uka. Det var ingenting å si på stemningen i gymsalen, så takk for et vellykka arrangement.

Demonstrasjon og Stortingsbesøk

På tirsdag var det stor demonstrasjon i Oslo. Hele folkehøyskoleNorge skulle markere misnøye med regjeringens forslag til statsbudsjett. Det var stor stemning foran Stortinget og Haugetun var i front. Det var mange som kunne se seg selv i det 6 minutter lange innslaget på Dagsrevyen denne kvelden. Vi kombinerte demonstrasjonen med et besøk på Stortinget hvor Knut Arild Hareide og hans to politiske rådgivere guida oss rundt. En flott opplevelse.

Fotball er engasjerende

Fotball starta uka med humor og parfotball. Stemningen var på topp. Det var den også da vi starta kampen mot Rønningen og gikk opp til 2-0 ganske tidlig. Etterhvert dalte stemningen når Rønningen gikk opp til 2-2 like før pause, men da Bjørn-Åge putta 3-2-målet like før slutt stod jubelen i taket igjen. Les kampreferatet i fotballbloggen.

Taco i skogen

Fredag avslutta friluftslivgjengen uka rundt bålet. Det var taco som stod på menyen og hele gjengen bidrog til et festmåltid.

Hauges hemmelighet

Denne lørdagen skulle hele gjengen løse Hauges hemmelighet. Det ble introdusert for oppgaven på morgensamling før de ble frakta ut til Hans Nielsen Hauges hjemsted. Da startskuddet gikk delte laga seg i tre for å løse ulike oppgaver før de møttes igjen mot slutten av konkurransen. Som vanlig var det høyt konkurranseinstinkt og mye engasjement.

Elevstevne

En gang i året inviteres jubilanter til Haugetun for god mat, hyggelig program og mye mimring. Denne helga var det tid for årets elevstevne, og skolen fyltes opp med 100 jubilanter. De starta i gymsalen med et fint program, deretter var det tid for en deilig lunsj, kaffe, kaker og kullsamlinger. Dagen ble avslutta med en deilig festmiddag. Takk for besøket, det var hyggelig å se dere igjen.