Alle er tilbake på skolen etter en fin høstferie. Selvom det var godt å være hjemme, var det godt å være tilbake på skolen igjen. 

Vi startet uken med å se “no impact man”, som handler om en mann som legger om livsstilen til han og familien, sånn at de ikke skal forurense noe som helst. Vi så på denne filmen som en oppvarming til besøket vi skulle få på torsdag.

Brita Phuti som er internasjonal sekretær i folkehøyskolerådet, hadde et foredrag for oss hele torsdagen som het “Pedagogikk for de rike. Denne dagen fikk vi øynene opp for hva som bør og kan gjøres og hvordan ting er. Hvordan ressurser i verden blir fordelt nå, og hvordan det bør være. Blant annet hadde vi en annerledes stollek. Ingen gikk ut i denne versjonen, men man var delt inn i to lag og det ene laget fikk en stol og en mindre person etter hver runde, mens det andre laget mistet en stol og fikk et nytt menneske. Det ble også snakket om hvordan endringer som kan gjøres på skolen for at man kan hjelpe litt, bla. at skolen kan bli en Fairtrade skole.
På fredag så vi på “A beautiful mind” som er en biograf om nobelprisvinner i økonomi og matematikk John Forbes Nash jr.